Košarkaši Portlanda pobedili su noćas na gostujućem terenu Minesotu sa 95:89 i ostvarili 15. pobedu u NBA ligi.

Portland je do pobede predvodio Si Džej Mekalum sa 43 poena, što je njegov rekord karijere. Mejson Plamli postigao je 18 poena uz osam skokova, a Evan Tarner 11 poena za Portland, koji je i četvrtu uzastopnu utakmicu igrao bez Demijena Lilarda, zbog povrede skočnog zgloba.

Portland je uspeo da nadoknadi 14 poena zaostatka iz prvog poluvremena, a pobedu je obezbedio Mekalum „trojkom“, dva i po minuta pre kraja utakmice.

U ekipi Minesote najefikasniji je bio Endru Vigins sa 24 poena, Zek Levin postigao je 13 poena, a Karl Enoni Tauns dodao je 11 poena uz 13 skokova i šest asistencija. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je 14 minuta, postigao je pet poena, uz dva skoka, jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Povezana vest:  Na Mega Vizuru za 300 dinara

Košarkaši Atlante pobedili su posle produžetka San Antonio sa 114:112 i prekinuli niz od 11 poaza u međusobnim duelima. Tima Hardavej mlađi postigao je „trojku“ 3,3 sekunde pre kraja regularnog dela za produžetak, a zatim je u nastavku postigao devet poena. On je utakmicu završio sa 29 poena i pet skokova, a najefikasniji je bio Pol Milsap sa 32 poena i 13 skokova.

Denis Šroder u pobedi je učestvovao sa 16 poena i 10 asistencija, a Kajl Korver sa 14 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Povezana vest:  Bjelica i Bogdanović pred SP: Želimo rezultat za pamćenje

U ekipi iz San Antonija Lamarkus Oldridž bio je najefikasniji sa 27 poena i 13 skokova, Toni Parker ubacio je 22 poena, Pau Gasol 18.

Detroit je pobedio Majami sa 107:98 predvođen Redžijem Džeksonom sa 27 poena i Andreom Dramondom sa 25 poena i 18 skokova. Za Detroit nije igrao srpski košarkaš Boban Marjanović.

U ekipi Majamija najefikasniji je bio Džejms Džonson sa 20 poena.

Indijana je pobedila Orlando sa 117:104 i ostvarila drugu uzastopnu pobedu. Majls Tarner predvodio je Pejserse do pobede sa 23 poena i 12 skokova, dok je 19 poena postigao Pol Džordž.

Povezana vest:  Čović još dve godine u Crvenoj zvezdi

Nikola Vučević bio je najefikasniji u Orlandu sa 18 poena i 11 skokova, a Džef Grin i Serž Ibaka postigli su po 17.

Toronto je pobedio Los Anđeles Lejkerse sa 123:114 i ostvario drugu vezanu pobedu. Kajl Lori bio je nabolji u pobedničkom timu sa 41 poenom, devet skokova i sedam asistencija, dok je dobru partiju prikazao i Demar Derozan sa 31 poenom.

U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji je bio Danđelo Rasel sa 28 poena, Nik Jang postigao je dva manje, a Džulijus Rendl 15 poena, devet skokova i šest asistencija.