Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Zadra sa ubedljivih 113:65 (30:11, 37:16, 29:13, 17:25) u utakmici 16. kola Jadranske lige.

Crveno-beli su novu godinu počeli trijumfom i tako nastavili sjajnu seriju u regionalnom takmičenju – 16 pobeda u isto toliko mečeva. Zadar je, na drugoj strani, upisao deseti poraz.

U ekipi Zvezde svi igrači su se upisali u strelce, a najefikasniji je bio Nejt Volters sa 17 poena. Luka Mitrović je postigao poen manje, Marko Simović je ubacio 15, a Nemanja Dangubić 14 poena. U ekipi Zadra najbolji je bio Ivan Marinković sa 20 postignutih poena.

Povezana vest:  Jokić: Moramo da se borimo, to je naša jedina šansa

Zvezda je od početka utakmice nametnula jak ritam i već prepoznatljivu čvrstu odbranu. Zadar se u prvoj četvrtini prilicno mučio da u organizaciji napada, dok je crveno-belima gotovo sve polazilo za rukom.

Ekipa Dejana Radonjića je na isteku petog minuta stekla dvocifrenu prednost, a u finišu prve deonice imali su i vođstvo od 21 poena – 27:6.

Povezana vest:  Spisak selekcije KLS za meč protiv KS Republike Srpske

Gosti iz Hrvatske nešto su bolje igrali u napadu u drugoj četvrtini, ali u defanzivi nisu imali rešenja za raspoložene igrače Zvezde, koji su na poluvremrnu vodili sa 67:27.

Crveno-beli su i u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu, uvećavali su prednost koja je u jednom trenutku u trećoj deonici iznosila čak 56 razlike. Zadar, na drugoj strani, nikako nije uspevao da pronađe rešenja da se suprtostavi Zvezdi.

Povezana vest:  Ulaznice za Darušafaku od srede u prodaji

Utakmicu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ prisustvovalo je oko 8.500 gledalaca, a takođe tu je bio i novi košarkaš crveno-belih Dion Tompson.

Crveno-beli u narednom kolu Jadranske lige gostuje Mega Leksu, a Zadar dočekuje Cedevitu.