Košarkaši Partizana zabeležili su osmu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Beogradu savladali Karpoš Sokole sa 76:72 (21:17, 13:14, 26:16, 16:25), u 17. kolu takmičenja. Ovo je Partizanu bila ukupno 14. pobeda u sezoni, i sada na drugom mestu ima dve pobede više od Cedevite, koja je ranije danas pobedila Zadar 94:80. Karpoš je ostao na pet pobeda.

Povezana vest:  Pobeda CSKA nad Žalgirisom u Kaunasu

Karpoš je danas vodio u prvoj četvrtini, ali je Partizan do prvog malog odmora preuzeo vodjstvo i uspeo je da ga zadrži do treće četvrtine, kada je napravio dvocifrenu prednost.

Ekipa iz Skoplja pokušala je u poslednjoj deonici da napravi preokret. Sokoli su posle vodjstva Partizana 63:47 prišli na 69:62. Stefan Birčević je tada postigao trojku, a crno-beli su odbili poslednji pokušaj Karpoša.

Povezana vest:  Turci se revanširali u Smederevu

Partizan je predvodio Novica Veličković sa 17 poena i šest skokova. Vilijam Hečer postigao je 16 poena, a Stefan Birčević završio je utakmicu sa 10 poena i sedam skokova. Najefikasniji u Karpošu bili su Bojan Trajkovski sa 19 i Zoran Vrkić sa 18 poena.

Utakmicu u hali „Aleksandar Nikolić“ gledalo je oko 5.000 ljudi. U sastavu Partizana posle dva meseca našao se i Djordje Majstorović, ali nije ulazio u igru.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Srbija pobedila Iran, obezbedila plasman dalje