Trener košarkaša Partizhana Aleksandar Džikić rekao je da je njegovom timu bilo teško da pobedi Karpoš u Jadranskoj ligi, a naglasio je da neće „spuštati kriterijume“ za neke igrače i da će svako morati da se bori za mesto u timu.

-Pobedili smo. Bilo je teško, očekivali smo da bude teško. Bilo bi teško i da smo kompletni, a ne u sastavu u kome smo bili večeras…Možda je moglo da bude i srećnije na kraju. Najvažnije su dve stvari, a to su da smo pobedili i da za sada nema povredjenih. Niko nije ništa prijavio – rekao je Džikić posle utakmice.

Partizan je večeras pobedio 76:72, ali je Karpoš u finišu meča smanjio razliku koja je do pred kraj meča bila dvocifrena.

-Ima tu još jedna stvar. Ne pada mi na pamet da spuštam kriterijume da bi se neki osećali dobro. To me ne zanima. Kad si u Partizanu, i kad izadješ na parket, moraš da ‘jedeš živu decu’. Ima da izadješ, bez obzira da li igraš minut, četiri, osam ili 38. Svaka ekipa ima one što kose i one što vodu nose. Treba da se prihvati uloga. Nekima teže pada to prihvatanje i usvajanje gradiva, pa ćemo im pomoći – rekao je Džikić.

On nije hteo da govori o imenima ni posle insistiranja novinara.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi slavili protiv Čikaga posle dva produžetka

-Mogu da zaštitim igrača u odredjenom periodu, ali da se ponašaju neki kao da im pripada mesto neće moći. Ima da se brani mesto – rekao je Džikić.

Kapiten Novica Veličković ocenio je da je najvažnije da je nastavljena serija pobeda.

-Dobili smo jednu iskusnu ekipu, koja ima par igrača koji mogu sami da iskreiraju koš. Mi smo desetkovani, sigurno nam nedostaje tri-četiri igrača, tako da je rotacija smanjena. Najbitnije je da smo dobili i nastavili seriju. Nema odmora, idemo u ponedeljak u Belgiju. Čestitam Karpošu na borbi. Hvala i navijačima koji su na Božić došli da nas bodre. To nam je potrebno – rekao je Veličković.

Povezana vest:  Nikolić: Partizan uvek ide na pobedu

On je nekoliko puta ove sezone propuštao utakmice zbog povrede, tako da su ga novinari sada pitali kako se oseća fizički.

-Dobro, nije loše. Dobro se osećam, nekad se na utakmici brzo umorim, nekad ne, ali dostao sam naučio da van terena kalkulišem i to je to. Trener ima razumevanja za to – rekao je Veličković.

Trener Karpoša Dragan Nikolić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, ali da mu je drago što je na Božić bio u Beogradu.

-Drago mi je što sam ovakvu svetkovinu proveo medju prijateljima. Mnogi su me pitali šta očekujem, a ja sam rekao da ćemo da probamo da se borimo i da probamo da se izborimo. Borili se jesmo, izborili se nismo do kraja. Partizan je zasluženo pobedio – rekao je Nikolić.

Glavni utisak večeri treneru Karpoša bio je prijem u dvorani.

Povezana vest:  Zvezda gostuje Ulmu na početku "Last 16" faze

-Bio sam medju prijateljima. Nisam očekivao da ću i pre utakmice i posle utakmice biti dočekan i ispraćen aplauzima. Hvala publici na tome. Sada znam kako je Dudi, Željku, Duletu i drugima… Pod utiskom sam toga, hvala svima. Nadam se da smo prikazali energiju i da nismo razočarali publiku – rekao je Nikolić.

Trener makedonske ekipe je pre konferencije za novinare rekao da su u Karpošu cimeri u sobama Srbi i Hrvati.

-Mi smo Jugoslavija u malom – kazao je Nikolić kroz osmeh.