Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da su u klubu pregledali snimak utakmice protiv Fenerbahčea i da su zaključili da niko nije vredjao trenera turskog tima, srpskog trenera Željka Obradovića.

Košarkaši Zvezde pobedili su sinoć u Beogradu Fenerbahče sa 75:73 u utakmici 17. kola Evrolige, a Obradović je posle meča rekao da su ga vredjali domaći navijači i da ga boli što niko iz Zvezde na to nije reagovao.

-Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice i nije nigde našao nijednu situaciju u kojoj se vredja trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za štampu saopšteno. Ukoliko nam i pored svega neko iz medija pusti snimak uvredljivog skandiranja prema Željku Obradoviću unapred izražavam žaljenje zbog toga – naveo je Čović u saopštenju na klupskom sajtu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dvejn Vejd: Ovo je posao, neću spavati u svom domu u Čikagu

Navijači Zvezde vredjali su košarkaša Fenerbahčea, srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića, koji je tokom karijere igrao za Partizan. Bogdanović je rekao da ga to nije pogodilo jer je navikao, a da su ga vredjali jer je Partizanovac.

-Bilo je uvredljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, što ne podržavam, i smatram ružnim segmentom našeg sporta i ujedno zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumevanju koje je iskazao u izjavi nakon utakmice – dodao je Čović.

On je naveo da je posle sinoćnje konferencije za novinare telefonom razgovarao sa Obradovićem, „da su u potpunosti razjasnili situaciju“ i da ona neće uticati na odnose dva kluba, kao i na prijateljske odnose.

-Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsednik KSJ saradjivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom. Za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sećanje na ovaj meč sigurno je da smo pobedili Fenerbahče u jednoj izvanrednoj utakmici – rekao je Čović.

-Fenerbahče nas je do sada stalno pobedjivao u Beogradu, uglavnom ubedljivo i uvek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer su naš sportski rival. Atmosfera na svim tim prethodnim utakmicama nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je vidjena u četvrtak – dodao je on.

Čović je naveo da je Crvena zvezda „isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović, isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica ostala upamćena i bila u senci izjava o navodnim ‘orkestriranim’ uvredama sa tribina, na račun našeg trofejnog trenera“.

Povezana vest:  Miroslav Raduljica u Milvokiju

Dodao je da atmoferu na Zvezdinim utakmicama u Evroligi svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u Evropi i da se klub ponosi činjenicom da „svoje ambicije nikada nije i neće bazirati na uvredama i vredjanjima sa tribina“.