Košarkaši Golden Stejta pobedili su noćas Šarlot sa 126:111 i naneli mu šesti uzastopni poraz u NBA ligi.

Voriorse je do pobede predvodio Stefen Kari sa 39 poena, od kojih je postigao 11 „trojki“, a imao je i osam asistencija i pet skokova. Klej Tompson dodao je 29 poena, pet skokova i osam asistencija.

U ekpi Šarlota, koja je izgubila devetu vezanu utakmicu na gostovanjima, najefikasniji je bio Frenk Kaminski sa 24 poena. Klivlend je pobedio Minesotu sa 125:97. Lebron Džejms bio je najefikasniji među Kavalirsima sa 27 poena, osam skokova i 12 asistencija, a Kajri Irving dodao je 14 poena i 14 asistencija. Šampion NBA lige je tako pobediom počeo februar, nakon što je januar završio skorom od sedam pobeda i osam poraza. U ekipi Klivlenda nije bilo Kevina Lava i drugu uzastopnu utakmicu zbog problema sa leđima.

Povezana vest:  Povratnički koncert Bas i Stege

Karl-Entoni Tauns predvodio je Minesotu sa 26 poena i 12 skokova, a Endru Vigins postigao je 23 poena. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je 19 minuta i postigao je osam poena uz četiri skoka. Boston je pobedio Toronto sa 109:104 i preskočio ga na drugom mestu na tabeli divizije Atlantik. U petoj uzastopnoj pobedi Seltiksa najbolji je bio Ajzea Tomas sa 44 poena, od kojih je 19 postigao u četvrtoj četvrtini. Boston sada ima utakmicu i po prednosti nad Torontom u diviziji i drži drugo mesto u ukupnom plasmanu Istočne konferencije. U ekipi Toronta Kajl Lori bio je najbolji sa 32 poena.

Memfis je pobedio Denver sa 119:99 i ostvario treću uzastopnu pobedu. Mark Gasol predvodio je Grizlise do pobede sa 24 poena, a u Denveru najefikasniji je Emanuel Mudiej sa 14 poena, sedam asistencija i šest skokova. Zbog povrede levog kuka za Denver nije igrao srpski reprezentativac Nikola Jokić.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2104, Košarkaši Srbije osvojili srebro, SAD bolje u u finalu

Detorit je pobedio Nju Orleans sa 118:98 i prekinuo niz od osam poraza u međusobnim duelima. Pistonse je do pobede predvodio Kentavijus Koldvel-Poup sa 38 poena, što je njegov rekord karijere. Tobajas Heris dodao je 19 poena, a Andre Dramond 17, dok srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao.

U ekipi Nju Orleansa, koja je izgubila četvrti put u poslednjih pet utakmica, Entoni Dejvis bio je najefikasniji sa 31 poenom i 12 skokova.

Povezana vest:  Cedevita slavila protiv Mege

Čikago je pobedio Oklahomu sa 128:100. Džimi Batler predvodio je Bulse do pobede sa 28 poena, a Dvejn Vejd dodao je 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

U ekipi Oklahome, koja je prekinula niz od pet pobeda na domaćem terenu, najefikasniji je bio Rasel Vestbruk sa 28 poena, pet skokova i osam asistencija. Majami je pobedio Atlantu sa 116:93 i ostvario devetu uzastopnu pobedu, Indijana je bila bolja od Orlanda sa 98:88, a Njujork je pobedio Bruklin sa 95:90 i naneo mu sedmi uzastopni poraz. Dalas je pobedio Filadelfiju sa 113:95 i ostvario petu pobedu u poslednjih šest utakmica, Juta je pobedila Milvoki sa 104:88, dok je Finiks izgubio od Los Anđeles Klipersa sa 114:124 i pretrpeo peti uzastopni poraz.