nba_novi_logoNBA VESTI

Golden Stejt prodat za rekordnih 450 miliona dolara

 

NBA ekipa Golden Stejt Variorsa promenila je vlasnika. Dosadašnji vlasnik Kris Kohan dogovorio je prodaju košarkaškog kluba za rekordnih 450 miliona dolara. Novi vlasnici su Džo Lakob, manjinski deoničar Boston Seltiksa, i izvršni direktor multimedijske producentske kuće Mandalay Entertenmenta Peter Gruber.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Himki u dramatičnoj završnici i došla blizu Top 16

-Neverovatno sam uzbuđen zbog ove prilike da budem novi čuvar ovog kluba sa bogatom istorijom. To je ispunjenje mog sna. Peter i ja nameravamo da činimo ono što znamo najbolje, stvarati i graditi. Naša strast je da vratimo Voriorsima njihovu veličinu i da učinimo od ekipe kandidata za naslov koji će sve navijače kluba učiniti ponosnima – rekao je Lakob.

Povezana vest:  Amerikanac Frejzer novi član Igokee

Svota novca koju su Lakob i Gruber platili za kupovinu Voriorsa nadmašila je dosad rekordnu prodaju nekog NBA kluba koju su držali Feniks Sansa iz 2004. godine. Tada je Robert Sarver platio za Sanse 401 milion dolara.

Celi posao mora još službeno da dobije odobrenje (tročetvrtinsku većinu glasova) Odbora vlasnika NBA klubova, a Lakob mora da proda svoj deo u vlasništvu Seltiksa. Očekuje se da bi posao i službeno trebalo da bude dovršen u septembru.

Povezana vest:  Uvalin: Biće teško, Hemofarm želi osvetu za poraz

 

Cohan je kupio Warriorse u januaru 1995. godine za cijenu od oko 119 miliona dolara i otad je klub ušao u doigravanje samo jednom tokom njegove vladavine. Bilo je 2007. godine.