NBA 2K Liga objavila je danas da će četvrti godišnji draft za NBA 2K Ligu biti održan virtuelno u subotu 13. marta u 7 p.m. ET i uživo prenošen preko kanala NBA 2K Lige Twitch i YouTube.

Svih 23 timova NBA 2K lige kompletiraće spisak od šest osoba tokom drafta od četiri kruga. Lakers Gaming će dobiti prvog sveukupnog pika, Pacers Gaming će dobiti drugog pika na Draftu, a Gen.G Tigers iz Šangaja trećeplasiranog. 76 igrača koji su se takmičili u sezoni 2020. zadržali su njihovi timovi tokom van sezone, ostavljajući na raspolaganju 62 mesta. Za kompletan raspored drafta, kliknite ovde.

Do 100 potencijalnih kandidata i odabrani tim „war rooms“ pridružiće se prenosu drafta putem direktnih pregleda sa njihovih lokacija širom sveta, a predsednik NBA 2K lige Brendan Donohue objaviće odabrane. Emisija će takođe sadržati razne mogućnosti gledanja kroz Twitch-ov Komandni centar, isečke iz originalnih serija sadržaja NBA 2K lige „Draft Hopefuls“ i „NBA 2KL: Drive to Draft“, i goste iznenađenja iz 2K zajednice i šire, koji će objavljivati pikove i obezbeđivati komentar.

Povezana vest:  Efes pobedio Darušafaku

Draft pul 2021. godine sastojaće se od više od 250 igrača. Pored nezadržanih igrača iz prošle sezone, draft pul uključuje i igrače koji su stekli pravo na kvalifikacije kroz NBA 2K League Draft Prospect Seriesmeđunarodne kvalifikacione događaje u poslednje dve vansezone i NBA 2K League Women in Gaming initiative, ili su identifikavani od NBA 2K lige i njenih timova kao igrači sa visokim učinkom u 2K zajednici. Kompletan draft pul biće objavljen u narednim nedeljama.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Partizan dočekuje Radnički

„Noć održavanja drafta noć je jedna od najuzbudljivijih noći u kalendaru NBA 2K lige i predstavlja vrhunac ostvarenja snova za najbolje igrače NBA 2K sveta“, rekao je Donohue. „Izlazimo iz sezone transformacija u kojoj je prvi sveukupni pik JBM odigrao ključnu ulogu u Wizards District Gamingu osvajajući šampionat, i radujemo se proslavi više od 250 elitnih muškaraca i žena koji su stekli pravo na jednokost u na Draftu u noći sa slavnim gostima i zanimljivim pričama „iza kulisa“.

Za više informacija, fanovi mogu da prate NBA 2K Ligu na Twitteru (NBA2KLeague), Instagramu (nba2kleague), Facebooku  (NBA 2K League), TikToku (nba2kleague), Twitchu (NBA2KLeague) i YouTube-u (NBA 2K League) i posete sajt NBA2KLeague.com.

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Radnički u hali Pionir

O NBA 2K ligi 

NBA 2K liga, profesionalnu e-sports liga koju su zajedno osnovali NBA i Take-Two Interactive Software, Inc. (NASDAQ: TTWO), pokrenuta je 2018. godine i predstavlja najbolje NBA 2K igrače na svetu. Svaki od 23 timova lige ima po šest igrača koji se takmiče kao pojedinačne ličnosti u igri 5 na 5 protiv drugih timova u mešavini utakmica regularnog dela sezone, turnira i plej-ofa. Partneri NBA 2K lige uključuju Anheuser-Busch, AT&T, Champion Athleticwear, Dash Radio, DoorDash, Raynor Gaming, SAP, SCUF Gaming, Snickers, Twitch, Wilson i YouTube. Za više informacija o NBA 2K ligi posetite NBA2KLeague.com.