boris_bakic_kkczBakić najiskusniji u timu Crvene zvezde

 

Boris Bakić biće najiskusniji košarkaš u timu Crvene zvezde koji će se u narednoj sezoni takmičiti u regionalnoj NLB ligi, domaćem šampionatu i Kupu Radivoja Koraća.

Bakić je jedini od 14 za sada poznatih prvotimaca „crveno-belih“ koji ima visegodišnji staž u Zvezdi, dok je ostatak tima sačinjen od maldih i nedovoljno afrimisanih igrača.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014,Košarkaši Litvanije prvi polufinalisti prvenstva sveta

Od onih kojima je prošle sezone, usled odlaska internacionalaca i iskusnijih igrača, bivši trener Aleksandar Trifunović pružio šansu na okupu su ostali Nemanja Nedović, Lazar Radosavljević, Nikola Rondović, Dušan Milošević, Dušan Katnić i Stevan Jelovac.

U Crvenu zvezdu se vratio Strahinja Dragićević, a nova imena sa kojima će sarađivati novi šef stručnog štaba Mihajlo Uvalin su Nemanja Arnautović, Uroš Nikolić, Đorđe Majstorović, Aleksandar Cvetković, Nikola Čvorović i Ivan Marinković.

Povezana vest:  Partizan osvojio šampionsku titulu pobedom protiv Zvezde

U trofejnom klubu nisu zadovoljni preliminarnim kalendarom takmičenja koji je, prema mišljenju generalnog menadžera Crvene zvezde Mirka Pavlovića, veoma naporan za igrače.

-Prema zamisli komesara Superlige Predraga Bubala, borba za titulu državnog prvaka trebalo bi da počne 1. marta, što bi značilo da bi pojedini timovi u tom periodu uporedo igrali regionalnu i domaću ligu – precizirao je Pavlović i dodao da je jedini izlaz „kompormis između klubova i organizatora takmičenja“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Fil Džekson upozorio Kobija Brajanta