Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije (UK KLS) osudilo je danas saopštenje Partizana i istaklo da se ono može tretirati kao poziv na linč i javno narušavanje bezbednosti direktora KLS-a Leona Deleona.

Deleon je ranije ove nedelje demantovao navode Partizana da liga selektivno kažnjava klubove.

Na to saopštenje Deleona juče je odgovorio Partizan novim, oštrim saopštenjem. Crno-beli su istakli da se Deleon „stavio u službu jedne interesne strane“, kao i da više nije dobrodošao na utakmice tog kluba jer ne mogu da mu garantuju bezbednost.

Povezana vest:  Partizan prekinuo Zvezdinu seriju u Jadranskoj ligi

Udruženje klubova KLS je danas konstatovalo da je takav vid komunikacije „apsolutno neprihvatljiv, opasan i zasnovan na neistinama“.

„Saopštenje Partizana se može tretirati kao otvoreni poziv na linč i javno narušavanje bezbednosti direktora ??LS Leona Deleona i ne postoji nijedan jedini razlog da se na takav način izražava nezadovoljstvo zbog odluka direktora ??LS koji je jedini zadužen da vodi takmičenje i odgovoran je za poštovanje propozicija“, navodi se u saopštenju Udruženja klubova.

Udruženje klubova KLS je navelo da je „posebno zabrinjavajuće to što nijedan od navoda u saopštenju Partizana, a koji su upereni protiv direktora Deleona nije tačan“.

Povezana vest:  Nikolić: Hemofarm je mnogo bolji od nas

„Simptomatično je da za direktan razgovor sa Deleonom predstavnici Partizana uopšte nisu raspoloženi, pa se pitamo koji je način u odnosu na razgovor bolji za rešavanje problema. Stalno neargumentovano insistiranje na svrstavanju ljudi koji obavljaju svoje dužnosti u UK KLS na neku ‘drugu stranu’ osim što je najobičnija izmišljotina, već dugo stvara pogodnu klimu za stalne sukobe i konfrontacije kod ljubitelja košarke, pa odatle i veliki problemi u radu na organizovanju i vođenju našeg takmičenja. O afirmaciji i da ne pričamo“, navodi se.

Povezana vest:  U klubu CBS Efes priredio žurku za košarkaše Partizana

„Za analiziranje konkretnih navoda sada nije vreme jer je za to direktor Deleon uvek na raspolaganju, već sada samo konstatujemo da ćemo, oštro osuđujući narušavanje bezbednosti direktora KLS, insistirati na civilizovanom ponašanju svih učesnika Super lige uz jasnu podršku direktoru Deleonu i svim ostalim službenim licima da bez obzira na ovakvu vrstu pritisaka profesionalno i neometano rade svoj posao“, zaključuje se u saopštenju Predsedništva UK KLS.