Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je večeras da je potpisao trogodišnje ugovore sa Nikolom Jovanovićem i Stefanom Jankovićem.

Kako se navodi na klupskom sajtu, Jovanović (1994) igra na pozicijama krilnog centra i centra, visok je 211 centimetara i težak 109 kilograma. On je prošao sve mladje selekcije Zvezde pre odlaska u SAD i nekadašnji je član koledža Južna Kalifornija.

Povezana vest:  Zvezda igra protiv Makabija u dvorani Aleksandar Nikolić

On je kao mladji junior (2012. godine) otišao u SAD gde je prvo nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Florodi, a zatim je otišao na koledž, na kome je je tokom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i jedan je od 36 igrača u istoriji tog koledža koji je postigao više do 1.000 poena.

Za NBA ugovor se borio kroz letnju ligu u dresovima Detroita i Los Andeles Lejkersa, a za Pistonse je i nastupao u nekoliko utakmica, kasnije i za njihov razvojni tim Grand Rapids.

Povezana vest:  Novica Veličković i naredne sezone u Partizanu

Novi član KK Crvena zvezda je i kanadski krilni centar srpskog porekla Stefan Janković.

Janković (1993) je visok 211 centimetara i težak 107 kilograma.

Janković je prvo nastupao za Univerzitet Mizuri, ali je napredak ostvario selidbom na Univerzitet Havaji, gde je u sezoni 2015/2016 postizao skoro 16 poena uz sedam skokova i blokadu po meču. Takvi nastupi doneli su mu titulu igrača godine „Big Vest“ konferencije.

Povezana vest:  Još se ne zna po kojim pravilima će se suditi u KLS

Kroz letnju ligu, izborio se za ugovor sa Majamijem, a prošlu sezonu proveo je u NBDL klubovima „Su Fols“ i „Iri Bejhoks“.