Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle današnjeg poraza od Rusije da je njegova ekipa bila mnogo nervozna i da mu nije jasno zbog čega.

„Pre desetak dana smo pobedili Rusiju i to nikada ne pomaže. Mi ipak nismo bili mi, previše je nervoze bilo i moramo da radimo na tome da otklonimo“, rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Istanbulu od Rusije sa 72:75 (21:18, 17:22, 13:18, 21:17) u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

Povezana vest:  Novi poraz Partizana, Zadar bolji u produžetku

„Postoji neki pritisak na početku svakog takmičenja. Da li je jučerašnja utakmica iznela iz nas tu neku energiju potrebnu za maksimalnu koncentraciju i da li su igrači razmišljali o toj jučerašnoj utakmici… Ne znam“, dodao je on.

Srbiji je ovo prvi poraz na Evropskom prvenstvu, nakon što je u prvom kolu pobedila Litvaniju.

Povezana vest:  19. KOLO, Košarkaška liga Srbije, Sloga dočekuje OKK

„Sigurno smo razočareni porazom, međutim, takvo je takmičenje da je jednu ekipu teško pobediti dvaput na istom takmičenju, to je staro pravilo. Na ovom takmičenju biće mnogo utakmica „na jednu loptu. Mi smo došli do toga da se rešava u završiici posle loše igre. Bili smo nervozni, nismo izvršavali zadatke, nismo gradili skok, bili smo nedisciplinovani. Niko od igrača ne sme individualno da se opterećuje sada. Tim je tu da se iznese ovo, koliko može i koliko je potrebno“, kazao je selektor Srbije.

Povezana vest:  Aleksandar Djordjević zvanično novi trener Bajerna

On je dodao da je i veliki broj promašenih slobodnih bacanja cena današnjeg poraza.

Đorđević je rekao da će ekipa analizirati ovu utakmicu i da će se maksimalno spremiti za naredni duel, protiv Turske u ponedeljak.