Drenovac_Djordje_do_18EP DO 18 GODINA

 

Srbija pobedom nad Italijom obezbedila četvrfinale

 

Muška juniorska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Litvaniji. U odlučujućem meču naši momci su prilično ubedljivo savladali Italiju (97:52) i našli se među osam najboljih ekipa na Šampionatu. 

Izabranici Vlade Jovanovića su od starta krenuli jako. Italijani su se na startu još i držali, ali posle njihovog vođstva 9:8 u četvrtom minutu, na terenu dvorane u Viljnusu postojao je samo jedan tim. 

Povezana vest:  Dejvid Blat novi trener Makabija iz Tel Aviva

Odbrana našeg tima bila je neprobojna, nizali su se kontranapadi i na taj način smo prednost lako uvećavali. Presudni trenutak desio se u prvoj polovini drugog perioda kada smo se serijom 16:0 sa 26:18 pobegli na 42:18. Naši momci su postajali sve sigurniji, Italijani padali duboko u minus. 

Takav razvoj situacije omogućio je selektoru Jovanoviću da dosta rotira, svi igrači dobili su šansu i maksimalno je iskoristili. Samo Nastić nije prošao kroz zapisnik, a čak šestorica su imala dvocifren učinak. 

Povezana vest:  Košarkaši SAD oborili rekord OI

Vlada Jovanović, selektor našeg tima, zadovoljan je pobedom i plasmanom u četvrtfinale, ali pre svega je pohvalio igrače za pristup meču od koga nam je zavisio plasman u četvrtfinale: – Znali smo da ne smemo da izgubimo. Momci su uspeli da se izbore sa tom težinom. Od prvog minuta smo igrali dobro, sa velikom koncentraciojom u fazi odbrane koja je naše najjače oružje. Na taj način dolazili smo do lakih poena iz kotnranapada, a kasnije u drugom poluvremenu smo došli do dobre igre i u napadu.

Povezana vest:  Pobede CSKA i Olimpijakosa

Srbija – Italija 97:52 (26:18, 21:14, 21:10, 29:10) 
Srbija: Petković 9, Vujošević 13, Lambić 2, Nastić, Bogdanović 11, Igrutinović 3, Luković 5, Gujaničić 10, Đumić 10, Drenovac 11, Silađi 15, Bešović 8. 
Italija: Sabatino 8, Monaldi 3, Kilo 3, Ceron 14, Mian 5, Ondo 7, Montano, Fabijani, Sgoba 4, Goreri, Pini 6, Đentile 2.