reprezentacija_srbije_bazenFINA KUP

Vaterpolisti Srbije pobedili SAD na Svetskom kupu

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas u Oradei selekciju SAD sa 17:9 (3:1, 3:1, 4:1, 7:6), u utakmici drugog kola na Svetskom kupu. To je prva pobeda reprezentacije Srbije na Svetskom kupu. Izabranici Dejana Udovičića su u utorak izgubili od Hrvatske sa 8:10.
Pomoćnik selektora Udovičića Dejan Stanojević rekao je da je zadovoljan igrom u prve tri četvrtine i da će stručni štab na turniru u Oradei probati različitu taktiku.
-Odbrana je u prve tri četvrtine delovala odlično i to je ono čemu težimo. Poslednjih osam minuta ne bih komentarisao, ne sme da nam se dogodi da primimo toliko golova. Zadovoljni smo, jer smo i neke stvari probali a tako ćemo nastaviti i u nastavku ovog turnira – rekao je Stanojević posle utakmice.
Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović rekao je da nije očekivao ubedljivu pobedu njegove ekipe.
-Očekivao sam pobedu, ali ne ovako ubedljivu. Oni su igrali mnogo utakmica u proteklom periodu i vidi se da su umorni. Idemo dalje, biće još zanimljivih mečeva u Oradei – rekao je on.
Selektor selekcije SAD Teri Šreder nije želeo da komentariše utakmicu, odmahnuo je rukom i samo rekao: – Sve ste videli.
U utakmicama drugog kola Hrvatska je ranije danas pobedila Kinu sa 14:4, a Rumunija Australiju sa 11:9.
Utakmicu trećeg kola reprezentacija Srbije igra sutra od 14.30 protiv Kine.

Povezana vest:  Srbija ubedljiva protiv Rumunije