Košarkaš Crvene zvezde Pero Antić rekao je danas da se nije dvoumio kada je stigla ponuda beogradskog kluba i naveo da su „smešne“ sume koje se pominju vezano za njegov transfer, pošto je jedan od najjeftinijih igrača nakon što Fenerbahče pokriva najveći deo ugovora.

Antić je iz Fenerbahčea prešao u Zvezdu, sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor. On je juče doputovao u Beograd i upoznao se sa saigračima i stručnim štabom, a jutros je obavio lekarske preglede, navodi se na sajtu kluba.

„Menadžer i uprava Fenerbahčea tražili su najbolje rešenje za mene, imao sam garantovan ugovor, ali i dilemu, da li ostati, uživati u bogatom ugovoru, ili igrati i biti srećan drugde. Kada se pojavila Crvena zvezda, nisam razmišljao ni sekund. Bilo je ponuda, mogao sam da uzmem bolji ugovor u Evroligi, pet puta više para u Kini… Ali, uvek sam želeo da igram za Crvenu zvezdu“, rekao je Antić.

Povezana vest:  Trinkijeri: Kao da je boks meč, moramo da budemo pametni

„Poklopilo se, video sam da je u pitanju pravi projekat, da mogu da pomognem. Nisam finansijski teret za klub jer Fenerbahče plaća veliki deo tog ugovora, ne zauzimam mesto stranca, dodao je on.

Antić je rekao i da je pratio pisanja medija vezano za njegov povratak u beogradski klub i da su mu zasmetale spekulacije oko novca.

„Sume koje se pominju oko mog transfera su smešne. Ja sam među najjeftinijim igračima ovog tima. Nisam ovde došao da zaradim, Fenerbahče pokriva najveći deo mog ugovora, odrekao sam se i nekih bonusa. Ja sam ovde da pomognem mojoj Crvenoj zvezdi ako mogu, i kod kuće sam“, naveo je on.

Povezana vest:  Metalac ostao bez trenera, Đokić podneo ostavku

Crvena zvezda je tokom leta formirala tim sastavljen od nekolicine mladih igrača a u timu su i starosedeoci Branko Lazić, Milko Bjelica i Nemanja Dangubić.

„Ovo je vrlo interesantan projekat. Sastavljena je mlada ekipa, potrebno je iskustvo. Ja sam tu da pomognem da hemija tima bude prava. Imam mnogo iskustva, da li će to biti 10 minuta na parketu, da li sa klupe, u svlačionici, nije važno. Trener je mlad, upoznali smo se i dugo razgovarali. Vrlo je ambiciozan i zna košarku. Samo nam je potrebno strpljenje“, rekao je Antić.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Radnički pobedio Vojvodinu i pretekao Zvezdu na tabeli

On je ocenio da je Crvena zvezda na pravom putu, pošto je postavljen ozbiljan sistem i prave se mladi igrači, kao i da ta strategija pravi rezultate.

Naveo je da uvek postoji pritisak kada se igra za Crvenu zvezdu.

„Svestan sam da će tokom sezone biti i uspona i padova, a ‘udar’ će uvek biti na nas najiskusnije igrače. Znam koliko nas vole navijači i da će nam dati punu podršku u svakom trenutku“, rekao je Antić, koji će nositi dres sa brojem 12 u predstojećoj sezoni.