Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da će njegova ekipa protiv Barselone u Evroligi ići na pobedu, ali da protiv takvog protivnika, glavnog konkurenta za osvajanje Evrolige, mora da odigra dobru odbranu.

-Očekuje nas utakmica protiv Barselone, koja u ovom trenutku ima jedan od četiri najrespektabilnija sastava u Evroligi, u kojoj ima i šampionske ambicije. To pokazuju po tome što su u ovom trenutku najuigranija ekipa i u najboljoj formi. Crvena zvezda u svakoj utakmici ide na pobedu, nema utakmice u kojoj idemo na poraz, a posle toga možemo da analiziramo šta je nedostajalo za pobedu – rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.

Košarkaši Zvezde igraju u petak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ protiv Barselone, utakmicu drugog kola Evrolige.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Pobeda Radničkog, slavlje Zadra u hrvatskom derbiju

-Jedan od najvažnijih segmenata je odbrana, ako ne igrate odbranu protiv Barselone, ne možete je pobediti. Naravno, mora i napad da funkcioniše bolje nego inače. Ali, Barselona je ekipa koja je u stanju da svima da izmedju 80 i 90 poena, i preko 100 u španskom prvenstvu. Jedan od glavnih faktora da se zaustavi Barselona je igra jedan na jedan, u njihovoj ekipi je 10 ili 11 igrača sposobno da fenomenalno odigra jedan na jedan. Drugi segment je odgovornost u odbrani šuta – naveo je Alimpijević.

Zvezda je dve utakmice protiv Budućnosti u ABA ligi i Žalgirisa u Evroligi izgubila na jednu loptu, a upitan da li bi bio zadovoljan da se i sutrašnja utakmica reši jednom loptom, trener Zvezde rekao je da bi bio zadovoljan pobedom.

Povezana vest:  Crna Gora pobedila u Talinu

-Dva šuta su mogla da reše te dve utakmice, ali pre tih šuteva bilo je mnogo drugih stvari koje su rešile mečeve – dodao je on.

Alimpijević je naveo da je njegova ekipa imala vremena da se spremi i odmori za duel sa Barselonom, u kome očekuje reakciju posle poraza od Budućnosti. On je rekao da su u takvim utakmicama navijači glavni faktor, pošto su brojne ekipe halu Pionir označile kao jedan od najtežih terena.

Kao otežavajuću okolnost Alimpijević je naveo odsustvo Nemanje Dangubića i naveo da Zvezda šest utakmica nije igrala kompletna.

Povezana vest:  Vol trojkom u finišu meča doneo Vašingtonu majstoricu protiv Bostona

-Imamo dovoljno igrača koji mogu da nadoknade njegovo odsustvo i očekujem da pokažemo odgovornost pre svega u igri jedan na jedan, naročito protiv Barselone, koja je ubedljivo najjača u tom segment – dodao je on.

Trener Zvezde ponovio je da ekipu ne treba opterećivati poredjenjem sa ekipom iz prošle sezone. On je rekao da crveno-beli ne mogu da se žale na pritisak i na zgusnut raspored i da „nema kukanja“. Alimpijević je negirao da je Zvezda kontaktirala igrača Igokee Dorela Rajta. Iz Zvezde je saopšteno da su sve karte za sutrašnju utakmicu rasprodate.