Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras od Himkija u Moskvi sa 85:78 (28:20, 16:23, 11:21, 23:21) u trećem kolu Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Milko Bjelica sa 15 poena, Džejms Feldin je dodao 14, dok je jedan manje postigao Tejlor Ročesti, a Matijas Lesor dodao 12.

U ekipi Himkija istakao se Džejms Anderson sa 24 poena, a Aleksej Šved dodao je 18.

Himki je tako posle trećeg kola zadržao maksimalan učinak, dok Zvezda ima jednu pobedu i dva poraza.

Zvezda je pre svega dobrom igrom u napadu, ali i solidnim izdanjem u odbrani u prvoj četvrtini nadigrala Himki. Raspoloženi su bili Feldin sa 12 poena i Bjelica, pa su crveno-beli u jednom trenutku vodili i sa devet poena (27:18).

Povezana vest:  Akcija KK Crveza zvezda "Ja volim Crvenu zvezdu!"

Himki je u drugoj četvrtini uspeo da uspostavi ravnotežu, postepeno je hvatao priključak, da bi prvo izjednačio na 35:35, a potom i preokrenuo na 43:42, ali je Zvezda poenima Nikola Radičevića sa linije za slobodna bacanja pet sekundi pre poluvremena došla do prednosti.

Zvezda je poenima Bjelica na samom početku treće četvrtine došla da prednosti od 46:43, ali je i nastavku usledio veliki pad. Nedostajalo je koncentracije i pravih rešenja u napadu, dok je Himki s druge strane igrao znatno bolje nego u prvih 20 minuta.

Proradio je Šved, koji je pokrenuo svoj tim i serijama od 5:0 i 9:0 doveo Himki do prednosti od 60:48. Zvezda je uspela da uzvrati i dođe na sedam poena zaostatka. Ipak, Šved je uz zvuk sirene poentirao za 64:55.

Povezana vest:  Vujošević: Osećam se bolje, ali još ostajem u bolnici

Centar Zvezde Nikola Jovanović je s četiri vezana poena na početku četvrte deonice doveo crveno-bele na pet poena zaostatka, ali je potom u odbrani napravio nesportski faul, posle kog se Himki vratio na plus devet.

Pokušavali su izabranici Dušana Alimpijevića u potpunosti da se vrate u utakmicu, ali su ih u tome sprečili Tomas i Šved koji su Himki vratili na dvocifrenu prednost 75:63 kojom su praktično rešili utakmicu, iako su crveno-beli serijom 6:0 četiri i po minuta pre kraja došli na šest poena zaostatka.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Jovanović: Dobro je, ali ima još prostora za napredak

Usledio je tajm-aut Jorgosa Barcokasa posle kog je Džejms Anderson pogodio za tri poena i doveo Himki do prednosti od 78:69. Bjelica je na drugoj strani uzvratio trojkom, da bi posle dobre odbrane crveno-belih poentirao i Lesor za 78:73. Na isteku narednog napada Himkija Lazić je napravio faul nad Andersonom pri šutu za tri poena, a Amerikanac je sva tri puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Zvezda je u finišu ponestalo koncentracije u napadu, što je Himki iskoristio i poenima iz kontre rešio utakmicu.