Četvrto kolo druge ABA lige obeležiće duel srpskih klubova, u kom će se u sredu od 18.00 u hali Milenijum sastati Vršac i Borac. Vršac će biti na svom terenu biti oslabljen neigranjem Nikole Kočovića i Mirka Djerića, ali uprkos tome ne žele da prekinu niz bez poraza ove sezone.

-Borac je jedna od najozbiljnijih ekipa u ligi, po imenima kvalitetniji i daleko iskusniji od nas, ali očekujem da prevagne želja za dokazivanjem kod mladih igrača. Utakmice Vršca i Borca su i prošle sezone bile neizvesne i uvek je podrška sa tribina bila važan faktor. Očekujem da vršačka publika nastavi da podržava naše momke koji su u dobroj seriji, igraju srcem, voleo bih da tribine budu pune, da zajedno uživamo u derbiju – rekao je trener Vršca Vladimir Djokić pred utakmicu.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Slavlje Partizana, CSKA pobedio u Nemačkoj

Košarkaš Vršca Miloš Glišić kazao je da dobra serija njegove ekipe ne mora ništa da znači.

-Dolazi nam kvalitetan protivnik koji ima veoma dobro selektovanu ekipu. Borac će posle poraza u domaćoj ligi sigurno biti jako motivisan, želeće da igra dobro protiv nas, moraćemo da odgovorimo na njihovu agresivnu igru, da budemo pametniji i strpljiviji, da imamo veću želju i da pokušamo da dobijemo utakmicu – kazao je Glišić.

Povezana vest:  Slovenija nema para za EP, vlada očekuje nižu cenu

Borac je u prošlom kolu pobedio Lovćen u neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici.

Trener ekipe iz Čačka Raško Bojić rekao je da njegovoj ekipi predstoji veoma teška utakmica i da joj je „poljuljano“ samopouzdanje.

-Vršac je u pobedničkoj seriji još od kvalifikacija za drugu ABA ligu. To je tim koji je dobro ukomponovan, iako su po imenima slabiji nego prošle godine. Ali, verujem da su im se ove sezone kockice sklopile baš kako su želeli. Siguran sam da imaju želju da nastave sa pobedničkim nizom, ali očekujem da mi budemo na nivou sa početka sezone – rekao je Bojić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Atlante u Majamiju

Njegov igrač Djordje Mićić kazao je da je Vršac najviše pokazao ove sezone.

-Dosta su promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. Ova utakmica će svakako biti derbi runde. Idemo da pokažemo šta možemo, odigraćemo maksimalno motivisano i koncentrisano, pa ako uspemo da osvojimo oba boda, to će nam biti dodatni podstrek za nastavak takmičenja – kazao je Mićić.

Treći srpski klub u drugom rangu regionalnog takmičenja, Dinamik igraće u četvrtak od 17.00 svoju utakmicu četvrtog kola protiv ekipe Bosne u Beogradu.