Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da su ga njegovi košarkaši prijatno iznenadili jer su „smogli snage“ da energetski „iznesu do kraja“ utakmicu u kojoj su večeras pobedili Megu.

„Ubitačan je tempo, moji igrači su me prijatno iznenadili što su smogli snage da ovu utakmicu energetski iznesu na ovaj način. To je zaista fenomenalno i tome se nisam nadao. Paklen je tempo, igrali smo dva derbija pre ove utakmice. Kada to kažem, mislim na duel sa Crvenom zvezdom pa meč sa Lokomotivom koji je bio istog intenziteta kao i derbi, a za tri dana na očekuje još jedna teška utakmica“, rekao je Nikolić posle utakmice.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE, Cvetkoviću punoletstvo i novi ugovor

Partizan je ostvario petu pobedu u ABA ligi, pošto je u Sremskoj Mitrovici sa 102:89 savladao Megu.

„Partizan igra sve bolje i bolje. Igrači su dosta umorni i zato im čestitam na snazi koju su pokazali. Protok lopte je bio mnogo bolji nego na prethodnim utakmicama, ali još treba raditi na skoku. Mega je imala mnogo skokova u napadu, slabo zagrađujemo koš, ali dobro smo igrali u napadu i nije bilo šanse da nas dobiju“, kazao je Nikolić.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković rekao je da je njegova ekipa ostvarila veoma bitnu pobedu nakon tri vezana poraza u svim takmičenjima.

Povezana vest:  Kompanija NIS genarlni sponzor Partizana

„Važno nam je bilo da se dignemo posle te loše serije. Mega je sjajna ekipa, sa mnogo mladih igrača koji dosta trče i odlični su u skoku. Upravo su nam u skoku pravili mnogo problema imali su čak 23 skoka u napadu, što je previše. Ipak, najvažnije je da smo pobedili i već sada se okrećemo utakmici sa Albom koja je na programu već za tri dana“, rekao je Marinković.

Trener Mege Dejan Milojević čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi.

„Jednostavno, bili su bolji. Mi smo odigrali lošu utakmicu, defanzivno smo bili veoma slabi, a kada je reč o napadu u jednom trenutku smo imali svega 15 odsto realizacije šuta za tri poena. To je razlog našeg poraza. Imali smo par situacija u kojima smo možda mogli da smanjimo razliku i vratimo se u meč, ali lopta nije htela u koš. Partizan je to kaznio i zasluženo pobedio“, rekao je Milojević.

Povezana vest:  Saopštenje KK FMP

Njegov košarkaš Goga Bitadze ocenio je da Mega nije bila dovoljno agresivna u odbrani.

„Oni su to kažnjavali otvorenim šutevima, pa posle zaostatka od petnaestak poena nismo mogli da se vratimo u meč“, naveo je gruzijski centar.