lopta_u_kosuEP JUNIORKE

Poraz od Švedske

 

Švedska – Srbija 61:42

 

Ženska juniorska reprezentacija poražena je u drugom kolu druge runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Bolja od naših devojaka bila je Švedska koja je tako ubila svaku nadu našeg tima da je plasman u četvrtfinale moguć. U poslednjem kolu, sreda 15,45 izabranice Zorana Kovačića igraju protiv Slovenije.

 

Već je na početku bilo jasno da naš tim očekuje jako težak posao. Naše devojke su jako loše šutirale, za prvih deset minuta samo su jednom poentirale iz igre, pa iako su slobodna bacanja pogađale bez greške (5-5), nisu uspele da spreče švedski tim da se već na prvom malom odmoru odlepi (17:7).

Povezana vest:  Zvezda: Besplatan ulaz za meč sa Olimpijom

U drugom periodu izabranice Zorana Kovačića su mnogo bolje odigrale. Pre svega to se odnosi na igru u napadu. Nisu više tako mnogo promašivale i do odlaska na veliki odmor sasvim su se vratile u igru.

Međutim, pauza kao da je više prijala Šveđankama, koje su nastavak meča otvorile serijom 8:0 i pobegle na 37:25. Treći period bio je preslikan prvi. Kovačićeve učenice nikako nisu uspevale da dođu u poziciju za šut, propisno su se ispromašivale, za deset minuta ubacile samo pet poena i poraz nikako nisu mogle da izbegnu.

Povezana vest:  Radonjić: Igrali smo dobro, ali iskustvo presudilo

Zoran Kovačić, selektor našeg tima, kao novi poraz objasnio je starim razlogom – lošim šutem:

-Ne računajući meč protiv Mađarske kada smo igrali produžetak, ni u jednoj utakmici do sada nismo pregurali 50 poena. I to je osnova svega. Sve su to dobra deca, odlično treniraju, stvarno se trude. Čak i na trenigu dobro šutiraju. Ne primamo mnogo koševa, borimo se, čak imamo i dobar skok. Ali, osnova svega je što ne možemo ništa da pogodimo. Nisu to čak ni loši napadi, nisu ni neizgrađene akcije. Šta da vam kažem, sada smo se bar tri puta našli sami u kontri i promašili.

Povezana vest:  NBA zvezde igraju za Obaminu predsedničku kampanju

Švedska – Srbija 61:42 (17:7, 12:18, 18:5, 14:12)

Švedska: Fontain 3, Hakim 3, Person, Brandolm 3, Nistrom, Kabengano 7, Hasaja, Nistrom 2, Gustavson 2, Abdi 16, Vesterberg 6, Zahui 19.

Srbija: Čolić 16, Nikolić 2, J. Stanković 7, Dijan, Štulić, K. Stanković 1, Repić 2, Tošković 4, Stančić 3, Karakašević, Brajković 7, Đorđević.