tracy_mcgradeNBA
Trejsi MekGrejd: Niko mi nije ukrao talenat, još uvek mogu da pogodim
Iako mu je već godinama karijera u silaznoj putanji, čemu su uglavnom kumovale povrede, Trejsi MekGrejdi (31) pun je samopouzdanja pred novu  NBA sezonu.
Započeće je nekad sjajni košarkaš i sedmorostruki All-Star igrač među Detroit Pistonsima s kojima je dogovorio jednogodišnju saradnju vrednu 1,3 miliona američkih dolara.
U prošloj je sezoni MekGrejdi živio na relaciji Nju Jork – Hjuston i ostvarivao kudikamo lošije proseke od onih kroz karijeru (21,5 poena, 6,0 skokova, 4,7 asistencija). Uprkos tome što je zadnjih nekoliko godina tek senka igrača kakav je nekad bio, MekGrejdi veruje da još uvek može da pridonese boljitku kluba.
-Pa, nemam ja 41 godinu, a ni 35. Tek sam napunio 31 i niko nije došao i ukrao mi talenat, u mom rezervoaru još je mnogo toga – tvrdi košarkaš koga su problemi s kolenom u poslednje dve sezone sveli na svega 65 utakmica.
-To što sam u Nju Jorku igrao slabije treba pripisati mom povratku košarci nakon duže pauze. Nisam bio dovoljno zdrav i spreman za igre kakve ću moći da pružim ove sezone. Kao dan i noć je velika razlika u mom kolenu danas i prošle godine  – dodao je najbolji strelac NBA lige u sezonama 2002/03 i 2003/04.
-Verovatno više ne mogu da zakucavam kao pre, ali sam još uvek sposoban da ubacim loptu u koš – zaključio je MekGrejdi.
Povezana vest:  Derbi pripao crveno belima