aleksandra_stansev_srb_fraEP KADETKINJE

Srpske kadetkinje četvrte

 

Francuska – Srbija 50:44

 

Ženska kadetska reprezentacija nije uspela da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. U utakmici za treće mesto bolja od naših devojaka bila je Francuska koja nas je tako drugi put na Šampionatu savladala.

Naše devojke su bolje počele, tokom prvog perioda su diktirale tempo, ali su potom u drugom totalno stale i Francuska je sasvim preokrenula situaciju na terenu. Ali, izabranice Zorana Kovačića nisu nameravale da odustanu, uporno su jurile za rivalkama i četiri minuta pre kraja stigle su do izjednačenja (42:42).

Povezana vest:  Leo Vesterman pokidao ligamente kolena

Međutim, slično kao u prvom odmeravanju snaga sa Francuskom, i sada su stale. Sledeći put su poentirale tek na isteku 40. minuta, a za to vreme Francuska je napravila seriju 8:0 i stigla do pobede.

Naše devojke su platile danak veoma lošem šutu sa svih pozicija. Osim toga, Francuskinje su ih sasvim nadskočile, nisu im dozvoljavale da isprave promašaje, samim tim i da dođu do prednosti.

Povezana vest:  Bolden najbolji mladi košarkaš ABA lige

Francuska – Srbija 50:44 (10:12, 18:7, 11:15, 11:10)

Francuska: Pfister, Badian, Turčinović 6, Epupa 11, Paget, Morateur, Ture, Ajaji 11, Gaje, Koundouno 9, Djaldi Tabdi 6, Sisoko 7.

Srbija: Topuzović 4, Crvendakić, Vidaković 7, Kovačević 13, Nović, Nikolić, Stanačev 5, Vučković 4, Janković 1, Čorto 2, Mandić 8, Bošković.