dule vujosevic par bajern

Vujošević: Pokazali smo znake života

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle večerašnje pobede nad Bajernom u Top 16 fazi Evrolige da su crno-beli ?pokazali znake života? i ponovo se osvrnuo na tešku finansijski situaciju.
-Nismo bili kompletni, nedostajao je Bogdanović. Ovaj meč demonstrirao je da smo ravnopravni protivnici u Top 16 koji je najkvalitetnije takmičenje u Evropi. Momci su se borili fantastično. Dajemo znake živote, ali i da nam je potrebna pomoć da preživimo. Mi smo institucija u celoj Evropi i svetu kada je u pitanju košarka – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle meča u Areni.
Crno-beli su večeras savladali minhenski klub sa 70:55 u devetom kolu Top 16 faze i upisali drugu pobedu u ovoj fazi takmičenja.
-Mnogo nam je važna privrženost klubu. Ne treba navijači da skandiraju protiv nekoga, bio to Tadić ili Vučić. Ipak, ceo ovaj posao ne bi imao smisla da nije navijača i njihove ljubavi. Takođe, večeras smo imali posebno suđenje, posebno zahvaljujući Špancu Arteagi – izjavio je Vujošević.
Partizan je večeras protiv gostiju iz Minhena vodio od prvog do poslednjeg minuta.
-Danas smo imali važnu utakmicu za klub, grad, pa i državu. Juče sam tvrdio da je izbegnuta obaveza da grad da Partizanu za plasman u 16 najboljih u Evropi 10 miliona dinara, što je usvojeno pravilnikom pre ove sezone. Nisam govorio o tome ko je dobio koliko od 2008. Tačan je podatak kojeg je izneo gradski sekretar Gak. Ali to nije pomoć, već nagrada za rezultate. U cifri od 150 miliona dinara ima i deo pomoći, oko 30 miliona dinara. Zvezda je od 56 miliona dobila 16 za rezultate, a ostalo je bila pomoć – istakao je Vujošević.
On je ponovio da je odnos sponzorstava državnih preduzeća prema sportskim društvima Zvezde i Partizana 15:1 u korist crveno-belih.
-Nisam rekao da od 2008. nismo dobili više para. Odnosno, mi nismo dobili, nego smo to osvojili. Tako je i prošle godine zasluženo više para od košarkaškog kluba Partizan dobila Crvena zvezda – naveo je on.
Vujošević je izneo tvrdnju i da način na koji se ove sezone boduju uspesi u Evropi nije normalan. 
-Juče je zavedena tabela po kojoj se za plasman u osminu i četvrtfinale Evrokupa dobije 4,5 miliona dinara, a za plasman u Top 16 fazu Evrolige četiri miliona dinara. Mi nemamo izvore prihoda kao neki da “sečemo” igrače i plaćamo ih 900.000 dolara za tri meseca – rekao je trener Partizana.

Povezana vest:  Veseli: Presrećan sam što sam ponovo u Beogradu