lopta_u_kosuPočeli Dani ženske košarke u Pirotu

 

Ženski košarkaski klub Gimnazijalac iz Pirota danas je povodom Velike Gospojine, slave grada, organizovao manifestaciju pod nazivom „Dani ženske košarke u Pirotu“, koja traje dva dana.

U sklopu manifestacije organizovan je prvi međunarodni ženski košarkaški turnir pod nazivom „Pirot 2010“, a sutra je predviđen međunarodni košarkaški festival.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, POSLE MEČA SRBIJA - NEMAČKA, Ivković nema zamerki na odnos prema igri

Na turniru koji se održava u Sporskoj hali Kej, osim ekipe domaćina, učestvuju i Partizan iz Beograda i vršački Hemofarm, kao i ekipa NSA Sofija iz Bugarske. Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić primio je predstavnike sva četiri kluba i tom prilikom istakao da je ova sredina iznedrila mnogo sportista i košarkaša, među kojima je najpoznatiji trener Svetislav Pešić.

Povezana vest:  Ingram proglašen za najveći napredak u NBA ligi

Predsednik Gimnazijalca i načelnik Pirotskog okruga Goran Stamenović je rekao da taj klub okuplja oko 150 devojčiča koje se bave košarkom. O turniru i značaju ženske košarke govorili su treneri Partizana I Hemofarma Marina Maljković i Miroslav Popov, kao i predstavnik NSA Sofija Nacko Nackov.

U nedelju na trgu u centru Pirota je predviđen Prvi međunarodni basket festival – „Mini basket-maksi zabava“.

Povezana vest:  Startuje kvalifikacioni turnir Evrolige za juniore ( 12-14 februara), FMP SPREMNO ČEKA ELITU

Promoteri manifestacije su Marina Maljković, trener beogradskog „Partizana“, i Piroćanka Katarina Manić, bivša reprezentativka koja igra u Francuskoj.