FIBA_turska_2010_logoSP TURSKA 2010

Nova pobeda za Francuze, slavi i Portoriko

 

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je večeras u Izmiru tim Kanade sa 68:63 I nastavila odličnu seriju na Svetskom prvenstvu u Turskoj, dok je Portoriko u Ankari bio bolji od Kine i ostvario prvu pobedu – 84:76. Francuze je do treće pobede u isto toliko utakmica u Grupi D I plasmana u osminu finala predvodio Nikola Batim sa 24 poena.

Povezana vest:  Crvena zvezda u Barseloni - rasterećeno do dobrog rezultata

Levon Kendal je ubacio 15 poena za Kanadu, koja je pretrpela treći poraz i ugrozila šanse da se plasira među četiri najbolje ekipe u grupi i plasira u narednu rundu. Prvo mesto u Grupi D i najlakšeg protivnika u osmini finala Francuzi bi mogli da obezbede u sutrašnjem susretu sa Litvanijom.

Najefikasniji u pobedi Portorika nad Kinom bio je Anhelo Vasaljo sa 22 poena, a istakao se i Renaldo Balkman sa 10, ali i 13 skokova. Kineze su predvodili centri Ji Đijanlijan i Vang Džidži, koji su postigli 20 od 21 poena ekipe u prvoj četvrtini. Ji je meč završio sa 24 poena, a Vang sa 17, ali su Kinezi ostali na jednoj pobedi u Grupi C.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma prekinula niz Sparsa, pobeda Dalasa protiv Klipersa

Poslednji večerašnju utakmicu u Grupi D igraće domaćin Turska I Grčka, dok će u Grupi C derbi biti meč branioca titule Španije I Litvanije.