jelena_jankovic_bekhend_rimJU ES OPEN 2010

Jankovićeva u drugom kolu poslednjeg grend slema sezone

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković pobedila je večeras 96. igračicu sveta Simonu Halep iz Rumunije sa 2:1 (6:4, 4:6, 7:5) i plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD. Meč je trajao neočekivano dugo – dva sata i 20 minuta, a 18-godišnja Halepova, juniorska šampionka Rolan Garosa iz 2008, u 10. gemu poslednjeg seta je i servirala za pobedu.

Povezana vest:  WTA: Krunić 57, veliki napredak Jorović na 108. mesto

Jankovićeva je, ipak, uspela da preokrene rezultat, stigne do pobede i izbegne mogućnost da ove sezone zabeleži najgori rezultat na Ju-Es Openu na kome je od prvog nastupa 2004. godine prolazila prvo kolo.

Naredna protivnica 25-godišnje Jankovićeve, četvrtog nosioca u Njujorku, biće 150. teniserka sveta Mirjana Lučić iz Hrvatske. Lučićeva je u prvom kolu iznenadila Ališu Molik, nekada osmu, a sada 90. teniserku sveta, koju je pobedila sa 2:0 (7:6, 6:1).

Povezana vest:  Li Na se želi da joj popularnost promeni život

Duel drugog kola poslednjeg grend slema sezone biće prvi susret Jankovićeve sa 28-godišnjom Hrvaticom. Jankovićeva je već izjednačila rezultat sa Otvorenog prvenstva SAD iz prošle sezone, kada je ispala u drugom kolu, iako je 2008. godine stigla do finala što joj je i najbolji rezultat na grend slem turnirima.

Ove godine igrala je polufinale Rolan Garosa, četvrto kolo Vimbldona i treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Povezana vest:  ATP VIMBLDON, Đoković u osmini finala Vimbldona