dusan_ivkovic_kzn_kovilovoSP TURSKA 2010

 

Ivković: Ispunjen je takmičarski cilj

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je takmičarski cilj njegovog tima ispunjen današnjim plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

-Takmičarski cilj smo postigli. Nismo zadovoljni sada, ali nije to poenta. Imamo najmlađi tim na Svetskom prvenstvu, samo je jedan igrač (Kosta Perović) igrao pre na svetskim prvenstvima. Sada imamo šansu da odigramo još tri utakmice – rekao je Ivković novinarima.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA-JUGOSLAVIJA,1970, Kompletni rezultati na SP 1970. u Ljubljani

Srbija je pobedila Hrvatsku sa 73:72 u osmini finala Mundobasketa, posle dramatične završnice.

-Utakmica je bila veoma teška, morali smo da igramo svih 40 minuta da bismo pobedili u poslednjih sekundi. Nismo zadovoljni sadašnjim rezultatom, ali sam presrećan što sa ovako mladim timom imamo priliku da igramo još tri utakmice“, rekao je Ivković.

Selektor je priznao da se osetio umor u nastupu njegovog tima.

Povezana vest:  Bjelica MVP Evrolige u martu

-Igrali su danas košarku na visokom nivou. Nikada nisam voleo da kažem da su moji igrači umorni, ali to se videlo danas u izgubljenim loptama i nastupom u prvoj četvrtini. Uspeli smo da se vratimo zahvaljujući velikoj želji…Igrali smo tri teške utakmice u četiri dana. Čestitam svojim igračima zato – kazao je Ivković.

Selektor je pohvalio pristup igri kapitena Nenada Krstića i kazao je da su greške sastavni deo igre.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Slovenci naneli prvi poraz Italiji, Grčka srušila Španiju

-Uvek ima grešaka na utakmici, to je deo igre. Veći nam je, međutim, problem nedostatak skoka, a mi smo pravi skakački tim…Posle svega što smo prešli u poslednja četiri dana, uzbudljive utakmice sa Australijom i Argentinom, pa ustali u sedam ujutru na slobodan dan, putovali i ovako odigrali…možemo da kažemo da su igrači heroji – kazao je trener orlova.

PHOTO: ataimages.rs