zagrebtreningEP HRVATSKA 2010

 

Nemci disciplinovan protivnik, Srbija apsolutni favorit

 

U meču poslednjeg, petog kola B grupe šampionata Evrope za vaterpoliste u Zagrebu reprezentacija Srbije sastaće se sutra sa selekcijom Nemačke, tima koji prema rečima pomoćnog trenera „delfina“ Dejana Stanojevića igra veoma disciplinovano.

Srpski igrači, međutim, smatraju da su favoriti u duelu sa „pancerima“ i da je sve u njihovim rukama, ne samo u sutrašnjem meču već i na čitavom prvenstvu.

-Nemačka je izuzetno dobro pripremljena selekcija sa par iskusnih pojedinaca poput golmana Aleksandra Čigira i Marka Policea koji daju ritam ekipi. Indiividualno i timski smo kvalitetniji od njih, ali to treba da se dokaže u bazenu – poručio je prvi pomoćnik selektora Dejana Udovičića.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Egzibicija srpskih vaterpolista protiv Rumunije

Jedan od glavnih aduta srpske reprezentacije Filip Filipović ocenio je da naš državni tim tokom šampionata „napreduje, iako to možda nije tako vidljivo“.

-Moramo da povratimo nama svojstvenu stopostotnu koncentraciju. Nismo imali sreće u odbrani, ali da bi je zaslužili potrebno je da i sami damo maksimum – tvrdi ubojiti šuter Filipović i dodaje da je za njegove saigrače i njega „svaka utakmica po značaju jednaka finalu“.

Povezana vest:  Šefik ostaje u Crvenoj zvezdi

Prema njegovim rečima, i pored toga što Nemci imaju kvalitet, u sudaru sa pulenima iskusnog selektora Hagena Štama sve će zavisiti od „naše kontrole meča, pristupa i ritma koji nametnemo“.

Andrija Prlainović, koji na kontinentaslnoj smotri u prestonici Hrvatske sporo ulazi u šutersku formu bez ustručavanja ističe da očekuje pobedu Srbije.

-Sve ekipe koje su se plasirale na Evropsko prvenstvo su vrhunske. Mi ćemo morati da u nastavku šampionata popravimo igru u odbrani: Verujem da ćemo u najvažnijim susretima biti pravi – naglasio je Prlainović.

Povezana vest:  Veče „Šestorica veličanstvenih" posvećeno velikanima srpskog i svetskog vaterpol

Reprezentacije Srbije i Nemačke kolo pre kraja takmičenja po grupama obezbedile su plasman u četvrtifnale, a u sutrašnjem direktnom okršaju odlučivaće sa kojeg će mesta igrati u eliminacionoj fazi.

Srbija može do prvog mesta u B grupi i direknog plasmana u polufinale samo u slučaju da se sutra u Zagrebu desi čudo i reprezentacija Makedonije pobedi favorizovanu Mađarsku.

Utakmica Srbija – Nemačka igra se sutra od 10 časova na bazenu Sportskog centra „Mladost“ u Zagrebu.