j_jankovicWTA US OPEN 2010

 

Janković: Kaja se sa vetrom borila mnogo bolje nego ja

 

Srpska teniserka Jelena Janković završila je večeras takmičenje na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je izgubila od 31. nosioca Kaje Kanepi iz Estonije sa 0:2 (2:6, 6:7) u trećem kolu.

Kanepijeva se tako revanširala Jankovićevoj za poraz na ovogodišnjem Rolan Garosu, pa će u narednom kolu igrati sa pobednicom duela 15. nosioca Janine Vikmajer iz Belgije i Švajcarkinje Pati Šnider, nekada sedme, a sada 53. teniserke sveta.

Jankovićeva, koja je bila postavljena za četvrtog nosioca, tako je ponovo podbacila na turniru na kome je 2008. godine igrala finale i ostvarila svoj najbolji rezultat na grend slem takmičenjima.

Povezana vest:  Troicki bez četvrtfinala turnira u Bastadu

Najbolji grend slem rezultat ove sezone ostvarila je na Rolan Garosu gde je igrala polufinale. Na Vimbldonu je stigla do četvrtog, a na Otvorenom prvenstvu Australije do trećeg kola.

Ovogodišnji nastup na Ju-Es Openu bio je bolji od onog iz prošle sezone kada je eliminisana u drugom kolu, ali je činjenica da je Jankovićeva posle finala iz 2008. u Njujorku pobedila samo tri puta.

Povezana vest:  Srpske teniserke raspoložene čekaju duel sa Australijom

Problem u duelu sa Kanapijevom bio je loš servis Jankovićeve, koja je napravila dve brejka, ali protivnici dozvolila da to učini pet puta.

Tri puta je Kanepijeva servis Jankovićevoj oduzela u prvom setu, koji je ubedljivo rešila u svoju korist sa 6:2.

Drugi set je bio neizvesniji, pošto je Kanepijeva pri vođstvu od 5:3 servirala za pobedu.

Jankovićeva je serijom od 3:0 preokrenula rezultat i došla u situaciju da servira za izjednačenje, ali šansu nije iskoristila, pa se ušlo u taj brejk u kome je Kanepijeva lako slavila sa 7:1.

Povezana vest:  Kecmanović bez plasmana u treće kolo Ju Es opena

Uzrok poraza Jankovićeva je videla u teškim vremenskim uslovima, odnosno jakom vetru nastalom posle jučerašnjeg prolaska uragana Erl kraj Njujorka.

-Vetar je bio zaista jak. Imala sam velikih problema sa udaranjem loptica, letele su svuda. Udariš je u jednom pravcu, loptica ode u drugom. Kreneš da je udariš, a ona samo ode od tebe – istakla je Jankovićeva posle meča, ali je priznala da je zasluženo izgubila.

-Kaja se sa vetrom borila mnogo bolje nego ja. Igrala je bolje i čestitam joj na pobedi – navela je Jankovićeva, nekada prva teniserka sveta.