milan macvan hmfEVROLIGA

 

Mačvan: Veliki deo posla urađen u Izraelu

 

U revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Evroligu košarkaši Hemofarma dočekaće sutra u Vršcu ekipu izraelskog Hapoel Galila, a prema rečima najboljeg pojedinca u redovima „farmaceuta“ Milana Mačvana veliki deo posla njegovi saigrači i on završili su u prvom meču u Tel Avivu.

Vicešampion Srbije je 21. septembra kao gost pobedio Izraelce sa 97:84 i, kako tvrdi reprezentativac Srbije, veoma značajno je što su Vrščani do trijumfa stigli i pored „velikih oscilacija u igri“.

Povezana vest:  Milosavljević očekuje tešku utakmicu protiv Češke

-Vidi se da imamo dosta prostora da unapredimo igru i da još nismo dovoljno uigrani – smatra Mačvan koji je na ovosezonskoj premijeri ubacio 31 poen u koš prvaka Izraela.

On je napomenuo da je Hemofarm u letnjem prelaznom roku angažovao čak tri igrača sa američkih koledža i da se on kasnije priključio pripremama kluba zbog obaveza u državnom timu Srbije.

-Iako smo u prvom meču stekli prednost od 13 poena, ne smemo u sutrašnji okršaj ući sa namerom da branimo rezultat. Naš pristup mora niti isti kao u slučaju da prva utakmica nije ni igrana – poručio je Mačvan.

Povezana vest:  Menc novi selektor Nemačke

Krilni centar je ocenio da je „najjače oružje“ prvog rivala Hemofarma na putu ka Evroligi ofanzivni skok i da će izabranici trenera Željka Lukajića morati da ga iskontolišu tokom utakmice.

Pomoćni trener Hemofarma Dušan Gvozdić naglasio je da će Vrščani ići na pobedu i u revanšu bez obzira što im odogovara i poraz manji od 13 poena.

-Svi su izgledi da će ekipa Hapoel Galila ponovo ući u meč maksimalno rasterećeno. Uočili smo da ni oni nisu baš najuigraniji i da im nedostaju dani zajedničkog rada – preneo je utiske Gvozdić.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Brazil deveti, Kina 16. na prvenstvu sveta

Mladi stručnjak očekuje „veoma napetu i tešku utakmicu“, ali se nada da će Vrščani imati veliku podršku domaće publike.

Utakmica Hemofarm – Hapoel Galil igra se sutra od 18 časova u dvorani „Milenijum“ u Vršcu, a sudiće Zamojski, Kovalski (Poljska) i Lucis (Letonija).