sahŠAH, OLIMPIJADA

 

Treća pobeda šahistkinja

 

U trećem kolu šahovske Olimpijade, koja se održava u Hanti Mansijsku u Rusiji, ženska reprezentacija Srbije savladala je Češku rezultatom 2,5:1,5 i tako ostala na čelu tabele sa maksmalnim učinkom.

Naša muška selekcije u duelu protiv Farskih Ostrva nije imala težak zadatak i ostvarla je pobedu od 4:0, čime se nakon jučerašnjeg poraza od prvog tima Rusje vratila u borbu za vrh tabele.

Posle dva laka protivnika na startu takmičenja, šahistkinje su danas imale ravnopravnog rivala, a meč je odlučila Irina Čoljškina, koju je selektor Ana Benderać prvi put uvrstila u ekipu. Ona je na drugoj tabli iskoristila bele figure i u efektnom napadu savladala Katarinu Nemcovu.

Povezana vest:  Veliki uspeh bejzbol reprezentacije Srbije

Nataša Bojković, Anđelija Stojanović i Jovana Erić su sigurnom igrom bez većih problema uspele da osvoje po pola poena, pa će naša selekcija četvrto kolo dočekati na deobi prvog do 11. mesta.

Šahisti su dobar žreb iskoristili ne samo da lako osvoje dva boda, već i da maksimalno uvećaju broj poena, što na kraju može da bude važno u slučaju deobe mesta.

Povezana vest:  SP, HOKEJ NA LEDU, Rusija i Češka u finalu

U četvrtom kolu šahistkinje će sutra igrati protiv selekcije Kine, koja je takmičenje počela kao drugoplasirana po prosečnom rejtingu i 15 mesta je bolje rangirana od našeg tima. Šahisti će se sastati sa Francuskom, koja ima deseti prosečni rejting, što je sedam mesta bolje od naše ekipe.

Srbija – Farska Ostrva 4:0

Povezana vest:  KUGLANJE, Predsednik KSS Uroš Dragojlović: „Možemo, ali i ne moramo da imamo direktora“

Aleksandar Kovačević – Dam Zisko 1:0 (43)

Džon Rodgard – Bojan Vučković 0:1 (36)

Ivan Ivanišević – Olaf Borg 1:0 (57)

Hendrik Andersen – Robert Markuš 0:1 (25)

Češka – Srbija 1,5:2,5

Eva Kulovana – Nataša Bojković remi (23)

Irina Čoljuškina – Katarina Nemcova 1:0 (42)

Olga Sikorova – Anđelija Stojanović remi (44)

Jovana Erić – Tereza Olsorova remi (30).