lopta_u_kosuPrva pobeda Metalca u Sloveniji

 

Košarkaši Metalca savladali su na kraćoj turneji po Sloveniji ekipu prvoligaša Šentjura, iz istopimenog mesta, sa 76:72. Metalac je protiv četvrtoplasiranog slovenačkog prvoligaša u prošloj sezoni „od početka do kraja kontrolisao zbivanja na parketu iako to konačan rezultat možda ne govori“.

Valjevci kojima je ovo deseta uzastopna pobeda u kontrolnim mečevima, igrali su sinoć bez povređenih Milana Trtića, Stefana Balmazovića i Milovana Savića, koji nisu ni otputovali u Sloveniju. Najefikasniji su bili Dragan Kruščić sa 36 i Radomir Marojević sa 10 poena u Metalcu, a Teo Šimović sa 23 i Ivan Držić sa 19 koševa kod domaćina.

Povezana vest:  Trinkijeri i Gordić: Da ponovimo energiju kao protiv Virtusa

Šentjur se za predstojeće prvenstvo priprema sa ambicijama da izbori plasman u Jadransku ligu, a najzvučnije pojačanje je plejmejker Dvejn Harmason, bivši student američkog univerziteta Misisipi.

Metalac večeras u Laškom igra sa Zlatorogom (bivšom Pivovarnom), koju je pojačao Vladimir Panić, u prošloj sezoni član valjevskog prvoligaša, koji mu je matični klub. Ekipa trenera Velimira Gašića sutra se sastaje sa Elektrom u Velenju, a potom se vraća u Valjevo.

Povezana vest:  Jokić lakše povređen, nekoliko dana pauze

Na startu Košarkaške lige Srbije (KLS), Metalac 9. oktobra igra sa Vojvodinom u Novom Sadu, a sedam dana docnije dočekuje Proleter iz Zrenjanina.