zeljko_lukajic_trener_hemofarmEVROLIGA

 

Vrščani očekuju podršku publike protiv Albe

 

Košarkaši vršačkog Hemofarma dočekaće sutra ekipu nemačke Albe u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Evroligu, a izabranici Željka Lukajića nadaju se da će imati veliku podršku sa tribina koja bi im puno značila u borbi za plasman u narednu rundu.

Viceprvak Srbije je pre dva dana u prvom meču izgubio sa 73:67, ali uprkos porazu od „albatrosa“ igrači Hemofarma se nadaju da će eliminisati kvalitetnog protivnika.

Trener Lukajić ocenio je da šest poena razlike iz prvog meča ne predstavljaju nikakvu garanciju košarkašima Albe pred revanš u Vršcu.

-Bitno je da uđemo u utakmicu sa primarnim ciljem da pobedimo, a ne da stižemo razliku rivala. Tih šest poena lako se može stići, ali i izgubiti. To su praktično dve trojke ili dva koša i dodatna bacanja – rekao je Lukajić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Prva pobeda Dalasa

On smatra da su njegovi učenici „do sada napravili dobar rezultat“ i veruje da mogu da učine još više na međunarodnoj sceni „ukoliko otklone neke slabosti u igri“.

Krilni igrač Miloš Borisov veruje da će se „konačno promeniti uobičajena ‘pozorišna atmosfera’ u dvorani“, odnosno da će publika biti uz domaće igrače.

-S obzirom kako smo odigrali prvu utakmicu, naročito u drugoj i trećoj četvrtini, slobodno se može reći da smo na kraju izvukli dobar rezultat. Čak smo u finišu mogli da ostvarimo i povoljniji ishod – naglasio je Borisov.

Povezana vest:  Jović, Lučić i Micić na raspolaganju košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Reprezentativac Crne Gore je poručio da su ambicije Hemofarma plasman u završnu fazu kvalifikacija za elitno evropsko klupsko takmičenje.

-Situacija uoči revanša u Vršcu je drugačija u odnosu na susret sa Hapoelom, koji je odigran pre sedam dana. U duel sa šampionom Izraela ušli smo sa velikom prednošću iz prvog meča, a sada ćemo morati da jurimo rezultatski zaostatak iz Berlina – napomenuo je Borisov, koji trvdi da njegovi saigrači i on imaju snage da anuliraju prednost izabranika Luke Pavićevića.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Lejkersa

Prema njegovim rečima, rival Hemofarma je „veoma dobra ekipa, odlično popunjena na svim pozicijama“.

-Alba nema specifičan stil igre. Trener Pavićević je igru bazirao na individualnim kvalitetima i iskustvu najboljih pojedinaca u timu – zaključio je Borisov.

Utakmica Hemofarm – Alba igra se sutra od 18 časova u vršačkoj dvorani „Milenijum“.

Ukoliko eliminišu klub iz Berlina, „farmaceuti“ bi se u trećoj, poslednjoj rundi kvalifikacija za Evroligu sastali sa boljim iz meča Uniks (Rusija) – Šarlroa (Belgija). U prvoj utakmici 28. septembra Belgijanci su na domaćem terenu pobedili ruskog predstavnika sa 75:69, a revanš je zakazan za sutra u Kazanju.