Prva pobeda novog – starog trenera Aleksandra Trifunovića

 

aleksandar_trifunovic_trener_kk_czCrvena zvezda merka rivale u narednoj fazi Evrokupa. O tome će odlučivati i poslenja utakmica sa Benetonom u Pioniru, ali posle pobede u Moskvi, biće mnogo lakše odraditi i poslednji duel u F grupi Evrokupa.

-Naravno, malo je vremena prošlo da ekipa odigra na nivou na kom očekujem, ali i pored toga zadovoljan sam pojedinim delovima utakmice. Bili smo veoma nervozni, u prvoj četvrtini promašivali smo otvorene šuteve. Takođe, veoma sam zadovoljan skokom i vidim da u fazi odbrane ima još prostora za napredak. Pametno smo odigrali završnicu meča, mada smo mogli i ranije da rešimo pitanje pobednika. Omela nas je povreda Radivojevića, pa sam morao da Videnova držim u igri i duže nego što je planirano. Najvažnije je da smo i definitivno obezbedili prolaz u drugi krug – rekao je Aleksandar Trifunović

Povezana vest:  Jokić i Denver pobedili Golden Stejt

Nemanja Bjelica pružio je partiju koje se i očekuje od reprezentativca Srbije.

-Izuzetno teška utakmica. Primili smo dosta lakih poena, opet smo imali problema u prvom poluvremenu da branimo pik-end-rol igru. Na kraju smo još više dodali gas i smogli smo snage da rešimo utakmicu. Možda čemo još danas da razmišljamo o ovom meču, a već od sutra skoncentrisani smo isključivo na FMP. Veoma je važno da ponovo uđemo u seriju dobrih rezultata i da u tom ritmu nastavimo“, rekao je odmah posle utakmice Nemanja Bjelica.

Povezana vest:  Tomić: Bitno da povedemo 1:0, Lazić: Biće uzbudljivo

Oliver Stević je pokazao da je bitan šraf u crveno-beloj mašineriji i da Aleksandar Trifunović sa pravom može da se osloni na njega.

-Ovo je bila poslednja šansa Dinamu da se pred svojim navijačima oprosti pobedom. Olakšavajuća okolnost za nas bila je neigranje Monije, ali imao je domaćin dovoljno raspoloženih igrača večeras. Loše smo ušli u meč, ali kada smo u nastavku agresivnije zaigrali na njihovu pik-end-rol igru, uhvatili smo ritam. Igralo se poen za poen, a mi smo imali jače živce na kraju – kaže Oliver Stević.