jan_veseli_zakucavanje_2_makabiNLB REGIONALNA LIGA

Prva pobeda Partizana ove sezone u Jadranskoj ligi

 

Košarkaši Partizana ostvarili su prvi trijumf ove sezone u Jadranskoj ligi pošto su večeras u Beogradu pobedili vršački Hemofarm sa 77:66 (16:15, 27:17, 14:15, 20:19), u utakmici drugog kola.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Dragan Milosavljević sa 13 poena, Jan Veseli postigao je 12, a kapiten Petar Božić 11 poena. Po 10 poena dodali su Dušan Kecman i Raško Katić. U ekipi Hemofarma Milan Mačvan postigao je 22, a Miljan Pavković 15 poena.

Povezana vest:  Budućnost pala u Beogradu, Zvezda sa +43 na tron Jadrana i u Evroligi

Utakmicu u hali Pionir gledalo je 5.025 navijača, a prvi ovosezonski meč crno-belih u Jadranskoj ligi protiv Budućnosti, prošlog vikenda pratilo je oko 4.500 ljudi. Partizan je uglavnom kontrolisao rezultat i vodio skoro sve vreme, osim u jednom periodu pred kraj prve četvrtine. Utakmica je bila brza i uzbudljiva, ali i puna grešaka – Hemofarm je imao čak 12 izgubljenih lopti.

Povezana vest:  Maljković: Svaki zajednički minut nam je važan

Najveća prednost Partizana bila je 17 poena. Hemofarm je u četvrtoj četvrtini pri režultatu 54:59 pokušajima Pavkivića i Mačvana imao priliku da se vrati u meč, ali je koševima Milosavljevića, Veselija, „trojkom“ Vladimira Lučića, a zatim i poenima Nejtana Džavaija Partizan zadržao prednost i zabeležio pobedu.

Košarkaši Partizana su pobedu proslavili na već tradicionalan način – pevajući sa navijačima. U sledećem, trećem kolu, koje se igra za vikend, Partizan će igrati na gostovanju protiv Širokog, a Hemofarm u Vršcu protiv Budućnosti.

Povezana vest:  U Cedeviti neprijatno iznenađeni odlaskom Maljkovića