KK_Partizan_Logo copyPOJAČANJE PARTIZANA

Oliver Lafajet crno bela četvorka na poziciji pleja

 

Crno-beli su kompletniji za još jednog igrača. Ovoga puta u pitanju je Oliver Lafajet (Oliver Lafayette).  Oliver je visok 188 cm igra na poziciji jedan i ima 26 godina. Završio je Univerzitet u Hjustonu, za čiji košarkaški tim je sa uspehom nastupao u NCAA prvoj diviziji. Od 2008. godine je profesionalac. U prvoj sezoni branio je boje tima iz razvojne NBA lige – Erie BayHawks. Beležio je prosečno po meču 13,6 poena uz 4,1 skok i 3,9 asistencija. Potom je nastupao za Fort Wayne, takođe tim iz razvojen NBA lige, gde je bio najbolji igrač u timu sa prosekom od 17, 1 poena, 4, 6 skoka i 6,4 asistencije. Ovog leta odigrao je jednu utakmicu za NBA ligasa Boston Celtics, na kojoj je upisao 7 poena uz 4 skoka i 2 asistencije za 22 minuta provedena na parketu.

Povezana vest:  Partizan dočekuje Efes Pilsen

Lafajet je potpisao jednogodišnji ugovor sa šampionom Srbije, a ekipi Vlade Jovanovića će se pridružiti nakon svih obaveznih lekarskih pregleda.

Po dolasku u Beograd Lafajet je rekao:

-Prvi put sam u Beogradu, a o Partizanu sam čuo zaista sve najbolje. Tim koji sa uspehom igra i na evropskom nivou u prethodnih deset godina. Moja jedina ambicija je pobeda, da budem spreman za svaku utakmicu i da pomognem timu da pobeđuje. Partizan je odličan klub i ima dobar tim, spreman sam da igram i jedva čekam prvu utakmicu – rekao je novi plej crno-belih.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA – PORTORIKO, 1974, Zbog sudije bez titule

U narednoj sezoni Lafajet će nositi crno-beli dres sa brojem 4.