euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Blat: Navijači su Partizanova velika prednost

 

Trener košarkaša Makabija iz Tel Aviva Dejvid Blat ocenio je danas da je Partizan favorit u utakmici trećeg kola Evrolige jer igra pred svojim navijačima i naveo da njegov tim mora da odigra vrhunsku odbranu ako želi pobedu.

-Moramo da budemo spremni da odigramo čvrsto u odbrani i da svedemo na minimum broj izgubljenih lopti. Košarka u Srbiji je na visokom nivou, a Partizan ima veliku tradiciju. Potrebno je da budemo mnogo bolji od crno-belih da bi pobedili – rekao je Blat.

Povezana vest:  Mega Vizura pušta roze-plave dresove u prodaju

Poslednji put Partizan i Makabi su igrali prošle sezone u četvrtfinalu Evrolige, kada je srpski tim trijumfovao sa 3:1 u seriji.

-Navijači Partizana mnogo znače toj ekipi, umeju ponekad da utiču I na sudije, a atmosfera koju prave zna da utiče i na igru gostujuće ekipe. Promenili su ekipu u odnosu na prošlu sezonu, a njihov novi centar Nejtan Džavai građom podseća na našeg igrača Sofoklisa Skorcijanidisa. Očekujem veoma zanimljiv meč – kazao je Blat.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Pobeda mora da motiviše igrače

Krilni igrač Makabija Gaj Pnini priznao je da mu je Beograd ostao u lošem sećanju od prošle sezone.

-Ne pamtimo ga po dobrom, ali to je sada istorija. Gledamo unapred, ovo je nova sezona. Svi smo profesionalci u ovoj ekipi i atmosfera na tribinama ne može da nas poremeti. U poslednje vreme igramo dobro, a u Beograd smo došli sa ciljem da pobedimo – zaključio je Pnini.

Povezana vest:  Alen Ajverson u Bešiktašu

Utakmica trećeg kola Grupe A Evrolige Partizan-Makabi igra se sutra od 20.45 u hali Pionir.