Vujošević: Da što skuplje prodamo kožu u Pireju

 

dusko_vujosevic_trener_parTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će njegova ekipa protiv Olimpijakosa u Pireju pokušati „što skuplje da proda kožu“ protiv mnogo jačeg rivala.

Šampion Srbije i Jadranske lige je ubedljivom pobedom nad Lijetuvos Ritasom u prošlom kolu osigurao plasman u Top 16 fazu Evrolige, četvrtu sezonu zaredom.

-Već to je fantastičan uspeh. U Grčku idemo rasterećeni, bez jednog od važnijih igrača ove ekipe, Aleksa Marića. Gledaćemo da što skuplje prodamo kožu. Ime i ugled se uvek teško stiču, a lako se gube, ako niste oprezni – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Povezana vest:  Krstić: Osećam se sve bolje

U prvom duelu Partizana i Olimpijakosa, crno beli su u Beogradu pobedili sa 86:80.

-Igramo protiv ekipe koja je mnogo jača od nas i to na njihovom terenu. Olimpijakos je zapamtio kako je prošao u prvoj utakmici u Beogradu i siguran sam da će i ekipa i njihovi navijači želeti revanš – naveo je Vujošević.

Strateg Partizana podsetio je i da nije realno da crno beli konstantno pobeđuju jače i bogatije ekipe.

Povezana vest:  Radonjić: Partizan je silno motivisan, ali želimo pobedu

-Nismo izgubili kontakt sa realnošću. Sve pobede u grupi, osim one dve protiv Orleana i Lijetuvos Ritasa, su predstavljale prevazilaženje realnih mogućnosti. To je za svaku pohvalu – zaključio je Vujošević.

Kapiten Partizana Dušan Kecman ocenio je da je Olimpijakos jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi.

-Oni su to potvrdili činjenicom da su prvi u našoj grupi. Olimpijakos je i jedan od glavnih kandidata za plasman na završni turnir. Imaju veoma dobre pojedince, koji verovatno pamte poraz u Beogradu. Potrudićemo se da odigramo što bolje, bez obzira na povredu Marića – poručio je Kecman.

Povezana vest:  Riga umesto Igokee u kvalifikacijama za Evroligu

Utakmica desetog kola Grupe B Evrolige između Olimpijakosa i Partizana igra se u sredu od 20 sati u Pireju.