aco_petrovic_kkcz_trenerEVROLIGA

Petrović prepušta Partizanu ulogu favorita

 

U prvih pet utakmica ligašakog dela Evrolge Žalgiris je zabeležio četiri pobede, ali uoči odlaska u Beograd trener litvanskog šampiona Aco Petrović ulogu favorita prepušta Partizanu.

-Međusobno se dobro poznajemo i bez obzira što smi mi možda u maloj prednosti, jer smo ja i moji pomoćnici iz Srbije, mislim da je Partizan favorit, jer igra pred svojom publikom – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Vukoičić: Treba da sprečimo igru s mnogo poena

Srpski stručnjak smatra da bi upravo navijači mogli da budu presudni u sutrašnjem duelu.

-Navijači Partizana su na svakoj utakmici crno-belih njihov šesti igrač. Isto je u našoj dvorani, zbog čega sam uoči prve utakmice tvrdio da smo mi favoriti, a sada kažem da je to Partizan. Ako moji igrači uspeju da ne razmišljaju o atmosferi, imaćemo šansu, ali ako budu mislili o onome što se dešava na tribinama, šanse su nam veoma male – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Gašić: Bertans i Gagić neizvesni i za crnokosu

Krilni centar Žalgirisa Martinas Pocijus takođe smatra da će biti teško nositi se sa pritiskom sa tribina, ali kaze da su on i njegovi saigrači spremni da izdrže taj pritisak.

-Uvek je teško u Beogradu, jer košarkasi Partizana igraju sa dvostrukom energijom. Verujem, ipak, da smo spremni da izdržimo pritisak koji prave navijači. Moramo da izađemo na teren potpuno koncetrisani, kao što smo to uradili u Vitoriji. Najvažnije je da ne dozvolimo Partizanu da se odlepi, jer bi nam u takvoj atmosferi bilo veoma teško da se vratimo – rekao je Pocijus.

Povezana vest:  Sutra žreb za Superligu Srbije i dodela priznanja