mihajlo_uvalin_cz_nimREGIONALNA NLB LIGA

Uvalin: Na zanosimo se protiv Hemofarma

 

Trener Crvene zvezde Mihajlo Uvalin ocenio je da je Hemofarm veliki favorit na sutrašnjem meču sa njegovom ekipom u devetom kolu Jadranske lige, pošto trenutno igra I najbolju košarku u regionalnom takmičenju.

-Hemofarm svake sezone dokazuje kvalitet i sigurno će i ove voditi glavnu reč u Jadranskog ligi u kojoj trenutno i igraju najbolje… Prvi su na tabeli, mi smo poslednji. Naravno da se nadamo iznenađenju, ali treba da budemo realni  – rekao je Uvalin na današnjoj konferenciji za novinare.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dabl-dabl Jokića u porazu Denvera od Lejkersa

Hemofarm je na osam dosadašnjih utakmica ostvario šest pobeda, Zvezda samo jednu i to u sedmom kolu kada je iznenadila Cibonu. Usledilo je, ipak, otreženjenje u susretu sa braniocem titule Partizanom i poraz od 31 poena razlike.

-Želeli smo da posle Cibone nastavimo niz dobrih igara, ali u životu ne ide sve onako kako želite. Nekada možete samo onoliko koliko vam se dozvoli, a Partizan je baš protiv nas pokazao taj evroligaški kvalitet. Sutra ćemo imati isti problem“, priznao je Uvalin.

Povezana vest:  FAJNAL 4, REGIONALNA LIGA, Makabi ubedljiv protiv Budućnosti

Cilj crveno-belih zato će biti da podigne nivo igre, ne da juri bodove protiv objektivno boljeg rivala.

-Protiv Hemofarma možemo puno da dobijemo, ali to ne mora ništa da znači ako ne pobeđujemo direktne rivale u grčevitoj borbi za opstanak – istakao je Uvalin u čiji bi tim posle duže sutra trebalo da se vrati Luka Drča, koji je zbog povrede igrao samo u prvom kolu.

Povezana vest:  Zvezda i Partizan za finale ABA: Prvi čin

Trebalo bi da na terenu bude i 17-godišnji Aleksandar Cvetković, koji je povredio ligamente prsta u derbiju sa Partizanom. Izostaće samo kapiten Boris Bakić, koji ove sezone još nije igrao.

-Hemofarm je veoma težak protivnik, ali ne treba da gledamo u njih, već da se posvetimo sebi i ispravimo greške iz prethodnog perioda. Želja i borbenost iz duela sa Cibonom treba da budu neki model – ocenio je krilni centar Zvezde Uroš Nikolić.