Dusko_VujosevicVujošević napustio CSKA

 

Duško Vujošević podneo je danas na inicijativu uprave ostavku na mesto trenera CSKA iz Moskve, saopštio je danas ovaj košarkaški klub.

Ekipu će privremeno voditi pomoćnik Dmitrij Šakulin. CSKA napuštaju i trener mladog tima Andrej Malcev, kao i asistent Sašo Filipovski.

CSKA je naveo da je Vujošević otišao zbog loših rezultata. Ova odluka bila je očekivana, pošto je košarkaški velikan ove sezone zabeležio samo jednu pobedu u Evroligi, uz pet poraza.

-CSKA je pod Vujoševićem pobedio Klivlend u SAD u predsezoni, ali je Evroligu počeo katastrofalno, izgubivši pet od šest utakmica. Ekipa je takođe na svom terenu izgubila od jednog od najvećih rivala u prvenstvu, Uniksa iz Kazanja – navodi se u saopštenju kluba.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dabl dabl Krstića, Miličić 15 poena

CSKA ove sezone u takmičarskim utakmicama ima učinak od osam pobeda i šest poraza.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin rekao je da odluka o odlasku Vujoševića nije bila laka, kao i da je pre jučerašnje utakmice u Milanu verovao da situacija može da se popravi.

-Vujoševića smo doveli u sklopu strategije razvoja tima, verujući da će čuveni stručnjak uspeti da ublaži proces smene generacija u CSKA i doprineti razvoju mladih igrača i izgraditi novi tim željan pobeda – kazao je Vatutin.

Povezana vest:  Kolom novi košarkaš Crvene zvezde

-Nemamo sumnji u trenerske kvalifikacije Vujoševića, što je pokazao u prethodnim klubovima i reprezentacijama… Nažalost, Duško nije uspeo da efektivno organizuje evolutivni proces- rekao je predsednik CSKA.

Vatutin je rekao da Vujošević nije kriv za seriju povreda, kao ni da trener ne može pomoći iskusnim igračima da postignu penale ili uhvate loptu.

-Vujošević nije uspeo da pronađe zajednički jezik s timom – doslovno i prenosno. U prvim mesecima sezone samo su se pogoršali svi tranzicioni problemi, što je dovelo do delimičnog gubitka samopouzdanja i postepenog nestanka motivacije za sve – trenere, igrače, stručni štab… Promena je bila neizbežna – rekao je Vatutin.

Povezana vest:  Jovanović: Čeka nas težak posao u Zagrebu

Predsednik CSKA rekao je da sezona 2010/2011. nije gotova, ali i da mu je žao što se klub rastaje s Vujoševićem.

-Jako nam žao što se rastajemo sa Duletom, inteligentnom i dobrom osobom. Hvala mu za njegov rad. Ubeđeni smo da će mu karijera ponovo biti uspešna – rekao je Vatutin.