nba_novi_logoNBA VESTI

 

Atlanta produžila niz protiv Vašingtona, slavlje Klipersa

 

Samo su dve utakmice odigrane u NBA ligi u noći s četvrtka na petak po srednjeevropskom vremenu. U obe su do pobede došle domaće ekipe.

Los Anđeles Klipersi, odnosom (3-13) najslabija ekipa lige, savladali su Sackamento Kingse u svom Staples Centeru i tako upisali drugu uzastopnu pobedu posle iznenađujućeg slavlja protiv New Orleans Hornetsa u ponedeljak. Dve vezane pobede Klipersi nisu imali od februara.

Povezana vest:  Džikić Očekivali smo težak meč, bitno je da smo nastavili niz

Uz izostanak Kirsa Kamana, kome je ovo osma propuštena utakmica u poslednjih devet, i Barona Dejvisa, koji nije nastupio u njih dvanaest od poslednjih trinaest, najveći teret na sebe preuzeli su raspoloženi Blejk Grifin (25 poena, 15 skokova, pet asistencija) i Erik Gordon (28 koševa, šest asistencija). Za Sakramento, kome je ovo deveti poraz u poslednjih deset utakmica u sezoni koju su otvorili odnosom 3-1, Karl Landri je ubacio 18 poena i uhvatio šest lopti.

Povezana vest:  PLEJ OF FINALE, Posle pobede nad Zvezdom, priprema za Plej of finale

Niz od tri poraza prekinuli su Atlanta Hauksi pobedom protiv Vašington Vizardsa u svojoj Philips Areni. Bilo je uverljivih 116-96 uz 21 koš Džoa Džonsona i 20, uz 14 skokova, Džoša Smita za jedanaestu uzastopnu pobedu Houksa protiv Vizardsa.

Za Vašington, koji još uvek nema gostujuću pobedu kao ni slavlje protiv ekipe s pozitivnim skorom, je najviše pokazao Žilbert Arenas. Osim ubačenog 21 koša imao je i šest skokova te osam asistencija.

Povezana vest:  NLB LIGA, Hemofarm ubedljiv protiv Zagreba

 

NBA liga, četvrtak:

 

Atlanta – Washington 116-96 (Smith 20p, 14s, 5a, Johnson 21p, 5s, 5a / Arenas 21p, 6s, 8a)

LA Clippers – Sacramento 100-82 (Griffin 25p, 15s, 5a, 4il, Gordon 28p, 4s, 6a / Landry 18p, 6s)