nba_novi_logoNBA VESTI

LeBron Džejms pokorio Klivlend

 

LeBron Džejms uspeo je da smiri neprijateljski raspoložene tribine Kviken Loans Arene, iste one koje su ga do leta ove godine naprosto obožavale. Po prvi put se najbolji košarkaš današnjice vratio u Klivlend, grad i ekipu koju je vukao sedam godina i u kojima je uzeo dve uzastopne titule najkorisnijeg igrača NBA lige. I odigrao je na visini na kojoj ga je većina publike u Klivlendu volela da gleda. Njihov problem bio je u tome što je svoj rekord sezone ostvario u dresu Majami Hita usput nanevši Kavaliersima najveći poraz sezone. Bilo je 118-90.

Povezana vest:  Karadžić: Cilj je zadržati kontinuitet uspeha

Džejms je susret okončao sa 38 poena, čemu je dodao pet skokova i osam asistencija. Velika koncentracija i nadahnutost rezultirali su i time da prvi puta ove sezone nije izgubio nijednu loptu.

-Izuzetno poštujem ovaj klub i ove navijače. Zajedno smo se razvijali od 17 pobeda u sezoni do poslednje dve kada smo bili najbolja ekipa lige u osnovnom delu. Shvatam frustraciju navijača, koje izuzetno cenim, ali frustriran sam bio i ja jer nismo mogli da osvojimo ono što smo želeli. Kavaliersima i njihovim navijačima želim sve najbolje – kazao je Džejms koji se pre i tokom utakmice morao suočiti sa negodovanjem navijača koji su uzvicima neodobravanja pratili svaki njegov potez.

Povezana vest:  Trinkijeri: Nije gotovo dok nije gotovo

Dvejn Vejd takođe je bio na nivou zadatka sa 22 poena i po devet skokova i asistencija, Džejms Džons dodao je 18 poena i šest skokova, a Kris Boš 15 koševa i pet uhvaćenih lopti u možda i najboljem izdanju Majamijeve ekipe do sada.

Ipak, uprkos dobroj igri ostatka tima, priča dana ostaje LeBron koji je ubacio deset poena više od kompletne početne petorke cele domaće ekipe, od čega čak 24 tokom treće četvrtine. Poslednju je odsedio na klupi.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Jovanović: Nismo u zavidnoj formi

Danijel Gibson ubacio je 21 koš za domaćina koji je poražen u šestoj od poslednjih osam utakmica i kojem sledi težak niz od sedam gostovanja u osam sledećih.

 

NBA liga, četvrtak:

Cleveland – Miami 90-118 (Gibson 21p, 4a / James 38p, 5s, 8a, Wade 22p, 9s, 9a, 3il, 3ol)

Golden State – Phoenix 101-107 (Ellis 38p, 4s, 7a / Richardson 25p, Nash 13p, 4s, 16a, 5il)