Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica, posle poraza od Španije 81:69, rekao je da ih rival iznenadio i da nisu uspeli adekvatno da odgovore na njegovu igru.

„Španci su nas iznenadili prilično čvrstom igrom. Nisu nas iznenadili, nego se mi jednostavno nismo snašli. Igrali smo dosta mekano. Držali smo loptu dosta duže nego što je trebalo“, rekao je Raduljica za RTS posle meča.

Povezana vest:  ABA REGIONALNA LIGA, Vukoičić debitovao pobedom na klupi Zvezde

On je rekao da su Španci u prvom poluvremenu rasturili igru Srbije.

„U drugom poluvremenu smo krenuli nešto agresivnije, očigledno nije bilo dovoljno. Velika škola za nastavak takmičenja, da vidimo da nije tako lako kao kada se igra u grupi i protiv nekih drugih reprezentacija koje ne skautiraju tako dobro. Nismo se snašli na njihovu agresivnu igru i to je to“, zaključio je Raduljica.

Povezana vest:  Basketaši Srbije u polufinalu Olimpijskih igara

Krilni košarkas Nemanja Bjelica rekao je da je Srbija odigrala katastrofalan meč.

„Nadigrali su nas u svakom segmentu igre. Težak je poraz, ali idemo dalje. Sada će biti malo teže, ali u četvrfinalu smo. Treba da se odmorimo i da što pre ovo zaboravimo. Ne mogu da kažem da je sramota, ali odigrali smo katastrofalan meč. Spremili smo se za utakmicu, ali su nas u nekim situacijama iznenadili“, rekao je Bjelica.

Povezana vest:  Kadeti Srbije pobedili Grčku

Srbija će u četvfinalnu igrati protiv Argentine u utorak od 13 sati po srednjeevropskom vremenu