Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je danas zvanično obavešten da će naredne sezone igrati Evroligu.

„Crvena zvezda smatra da je ovo najrealnije, najpravednije rešenje za sve klubove, uključujući i naš, koji se u trenucima prekida borio za četvrtfinale najelitinijeg evropskog takmičenja, ali se tokom dvomesečne pauze do konačne odluke Evrolige, ponašao odmereno bez ikakvog prejudiciranja konačnog rešenja koje je zapravo bilo – jedino moguće“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Povezana vest:  Valjevo domaćin međunarodnog humanitarnog turnira

Sezona u Evroligi prekinuta je u martu zbog pandemije korona virusa i odlučeno je da naredne nastupa istih 18 klubova koji su igrali tekuću koja je obustavljena.

Beogradski klub je takvu odluku Evrolige ocenio kao još jednu potvrdu kvalitetnog rada Crvene zvezde.

„Ovakvu odluku kada je naš klub u pitanju vidimo i kao još jednu potvrdu kvalitetnog rada Crvene zvezde, partnerskog odnosa koji imamo sa Evroligom već dugi niz godina, ali i velikog poverenja koje najkvalitetnije klupsko takmičenje ima prema našem klubu i koje je građeno dugi niz godina“, piše u saopštenju crveno-belih.

Povezana vest:  Bogdanović 20, Bjelica 12 poena u porazu Sakramenta

Dodaje se da će Zvezda kao višegodišnji integralni deo evroligaške porodice nastaviti da se razvija kao klub koji je već skoro deceniju učesnik Evrolige.

„Takodje, tokom leta ćemo napraviti sve neophodne i moguće korake kako bi naš klub i prvi tim bili konkurentni u narednoj sezoni Evrolige, koja će biti izazovna zbog globalne pandemije virusa Covid-19 koja je i prekinula košarkašku sezonu u Evropi“, piše u saopštenju.

Povezana vest:  Vujošević podneo ostavku na mesto selektora CG

Zvezda je navela da će se o svim daljim koracima klub naknadno oglasiti u narednom periodu.