Pred NBA 2020 NBA finalne utakmice koje počinju sutra ujutru u  03:00 CET Movistar+ (Telefonica Audiovisual Digital, S.L.U) i Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) objavili su višegodišnje proširenje obima svog postojećeg partnerstva za emitovanje, nadovezujući se na 25 uzastopnih sezona tokom kojih je Movistar + zvanični NBA partner za emitovanju u Španiji.

Prošireno partnerstvo sadrži stotine NBA utakmica uživo na Movistar + svake sezone, uključujući sve nedelje tokom regularne sezone, sve plej-of i finalne utakmice, NBA All-Star, kao i originalne NBA programe. Navijači će takođe biti obradovani vikend utakmicama u primetime terminima u Španiji, uključujući nedeljnu utakmicu na #Vamos, kao i povratak popularne nedeljne studijske emisije “Generacion NBA+” i dnevni servis vesti “NBA al Día.”  na temu NBA. Raspored NBA 2020-21 biće objavljen naknadno.

Kao deo proširenog partnerstva, NBA League Pass, premijum pretplata za gledanje NBA utakmica uživo, biće dostupna kupcima Movistara po sniženoj ceni putem portala Emoción, Movistarove platforme sadržaja za mobilne uređaje, omogućavajući tako navijačima da gledaju NBA bilo gde i u svako doba.

Povezana vest:  Partizan na Real Madrid bez trenera Vujoševića

„Oduševljeni smo što ovim proširenim partnerstvom slavimo 25 godina saradnje NBA na Movistar +,“ rekla je NBA EME potpredsednica, Global Media Distribution, Elsa Memmi. „Želimo da zahvalimo Movistaru na njihovoj strasti i posvećenosti da zajedno sa nama dostignu ovaj nivo saradnje. Naši strastveni navijači u Španiji i dalje će uživati u sveobuhvatnom praćenju NBA utakmica uživo, najzanimljivijim detaljima i programima tokom narednih godina.“

”Radimo zajedno već 25 godina i za to vreme smo videli kako NBA privlači sve više interesovanja u našoj zajednici“, rekao je Álex Martínez Roig, šef sadržaja u Movistar +. „Ova liga je prevazišla mnoge prepreke, uključujući utakmice tokom noći. Znamo da je #dormiresdecobardes (spavanje je za kukavice).”

Prva utakmica NBA finala 2020. godine između LA Lakersa (17 puta šampioni) i trostrukim šampionima Miami Heatom emitovaće se sledeće noći u 03:00 CEST  na #Vamos i M + Deportes, uživo iz ESPN Wide World of Sports Complex at Walt Disney World Resort na  Floridi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms zamenik predsednika Sindikata NBA lige

Više informacija španski NBA fanovi mogu da nađu na NBA.com/Spain, na Facebooku (NBA Spain), Twitteru (@NBASpain) i Instagram (@NBAEurope). Ljubitelji Lige mogu da preuzmu NBA aplikaciju za vesti, rezultate, statistiku, rasporede, video zapise i još mnogo toga i pronađu zvaničnu NBA robu na NBAStore.eu.

Za više informacija o Movistar+, gledaoci mogu da posete njihov zvanični website www.movistar.es, Movistar app,  i naloge @movistarnba na Facebooku i @movistarnba na Twitteru.

Movistar +

Movistar + je ponuda audio-vizuelne zabave vodeće španske telekomunikacione grupe Telefónica dostupna za više od 4 miliona pretplatnika. Njihov portfolio uključuje internu produkciju sa originalnim i vrhunskim sadržajem u oblasti sporta, filma, serija, dokumentarnih filmova i programa, uživo i na zahtev, tako da korisnik može da uživa bilo gde i bilo kada. Movistar + takođe integriše međunarodne strateške partnere kao što su Netflix i Disney +.

Povezana vest:  Crvena zvezda kažnjena sa 5.000 evra

NBA

NBA je svetski sportski i medijski biznis izgrađen na četiri profesionalne sportske lige: Nacionalna košarkaška asocijacija, Ženska nacionalna košarkaška asocijacija, NBA G liga i NBA 2K liga. NBA je uspostavila veliko međunarodno prisustvo svojim igrama i programima u 215 zemalja i teritorija na 47 jezika, i robom za prodaju u više od 100.000 prodavnica u 100 zemalja na šest kontinenata. Sastav NBA lige na početku sezone 2019-20 je predstavljalo 108 međunarodnih igrača iz 38 zemalja i teritorija. Imovina NBA Digitala uključuje NBA TV, NBA.com, NBA aplikaciju i NBA League Pass. NBA je stvorila jednu od najvećih zajednica društvenih medija na svetu, sa 1,8 milijardi lajkova i pratilaca širom sveta, na svim platformama lige, timova i igrača. Kroz program NBA Cares, liga se bavi važnim socijalnim pitanjima radeći sa međunarodno priznatim organizacijama za pomoć mladima koje podržavaju obrazovanje, omladinski i porodični razvoj i očuvanje zdravlja.