milos_teodosic_tri_prsta_polozenaMiloš Teodosić sportista godine u Valjevu

 

Košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić treći put uzastopno izabran je danas za valjevskog sportistu godine u tradicionalnoj anketi gradskog Prvog radija koji je već četiri decenije prepoznatljiv i po emisijama posvećenim sportskim dešavanjima.

Teodosić, koji je prošlog septembra proglašen za najboljeg pleja planete na Mundijalu u Turskoj i bio uvršten u petorku šampionata, u Evrloligi 2010. je poneo je titulu najkorisnijeg igrača, dok je sa Olimpijakosom postao vicešampion Evrope i osvajač grčkog Kupa.

Povezana vest:  Partizan ispustio pobedu,novi nesportski ispad Vujoševića

Pored priznanja ove godine neprikosnovenomTeodosiću, za najbolji tim grada na Kolubari izabran je dvostruki uzastopni učesnik Super lige i finalnog tunira Kupa Radivoja Koraća – KK Metalac.

Specijalno priznanje sportska redakcija Prvog valjevskog radija dodelila je asovima relija – šampionu Srbije u klasi do 2.000 kubika Goranu Čuliću i Miodragu Stojancu, kao i vicešampionima u nacionalnoj klasi do 1.150 kubika Nikoli Ratkoviću i Tihomiru Nikoliću.

Povezana vest:  EVROLIGA, Ubedljivi Panatinaikos i Makabi

Najboljima u svetu šaha proglašeni su Ivan Ivanišević i prvoligaški klub „Sveti Nikolaj Srpski“, dok je prizanje „Najbolji mladi sportista“ pripalo odbojkašicama Vizure i juniorskim reprezentivkama Srbije – srednjem blokeru Maji Savić i primaču Ljiljani Ranković, kao i omladinskom fudbalskom reprezentativcu Matiji Nastasiću.

Za sportski događaj godine izabrana je košarkaška utakmica Metalac – Partizan , odigrana u Valjevu nakon fajnal fora u Parizu pred oko 3.000 gledalaca.

Povezana vest:  Prekinut meč između Partizana i Cedevite zbog nereda navijača