Centri  Denver Nuggetsa Nikola Jokić i Philadelphia 76ersa Joel Embiid proglašeni su za igrače nedelje Zapadne i Istočne konferencije za petu sedmicu  NBA sezone 2020-21. od 18-24. januara.  

Jokić je izabran za igrača nedelje prvi put u aktuelnoj sezoni, došavši do ovog priznanja u Zapadnoj konferenciji sedmi put u karijeri, čime se svrstao uz Alexa Englisha kao drugi u istoriji franšize.

25-ogodišnji Somborac je beležio prosečnih29,0 poena, 14,7 skokova , 6,7 asistencija i 1,70 ukradenih lopti , uz izvrstan procenat šuta iz polja52,2% i 77,8% sa linije slobodnih bacanja. Zahvaljujući njegovim sjajnim partijama Nuggetsi su ostvarili skor od 3-0, uključujući pobede kod kuće nad Oklahoma City Thunderom i dvostruki trijumf nad Phoenix Sunsima u gostima.  Denver je time prebacio procenat od 50% pobeda prvi put u NBA sezoni 2020-21.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Ubedljiva pobeda Tamiša protiv Sloge

Jokić vodi u NBA ligi po ukupnim asistencijama i drugi je po asistencijama po utakmici, dok prosečno beleži 25,8 poena, 12,0 skokova, 9,6 asistencija i 1,90 ukradenih lopti za 35,7 minuta. Sa ostvarenim  dabl-dabl učinkom u svih 16 utakmica, postao je jedan od pet igrača kojima je to pošlo za rukom od 1976. godine (Walton, Antetokounmpo, M. Malone, D. Sabonis).

Povezana vest:  Metalac na turneji u Sloveniji

Ostali nominovaniza igrača Zapadne konferencije bili su centar Phoenix Sunsa Deanre Ayton, krilo Los Angeles Lakersa Antoni Davis, krilni igrač LA Clippersa Kawhi Leonard i bek Utah Jazza Donovan Mitchell.