allen-iverson-1Alen Ajverson završava karijeru?

 

Alen Ajverson, 35-godišnji američki košarkaš, mogao bi, ako zaključujemo po pisanju turrske štampe, a prenosi ih španska Marca, uskoro zaključiti svoju bogatu karijeru.

-Odlazim iz košarke. Imam žestoke bolove i jedva hodam – rekao je turskim novinarima Ajverson.

Ajverson ima problema s povredom lista desne noge, a najnovije pogoršanje povrede bi ga trebalo odvojiti od parket oko sedam nedelja. Tako su turski izvori naveli da će već idućih dana Ajverson razgovarati s upravom Bešiktaša, kluba gde trenutno igra, kako bi dogovorio raskid ugovora.

Povezana vest:  Maljković: Stanje u košarci teško, pozivam državu da reaguje

Ovog je leta Ajverson spektakularno napustio NBA ligu, te je došao u Tursku, gde se i nije previše istakao u svojim predstavama.

U karijeri je Ajverson izgradio veliku NBA karijeru igrajući za Filadelfiju, Denver, Detroit i Memfis. Pre četrnaest godina je bio prvi izbor na draftu, a 2001. godine i najkorisniji igrač lige.

Može se govoriti da je jedan od najvećih košarkaša koga je Filadelfija imala i da je jedan od najboljih u novijem dobu kompletne lige. Čak je jedanaest puta igrao na All-Stars utakmici, četiri puta je bio prvi strelac lige, a tri puta je izabran u petorku godine.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Budućnost odnela bodove iz Vršca