Vratio sam se ovde zbog najdubljih emocija koje imam prema Partizanu i zahvaljujem se predsedniku kluba na šansi da ponovo radim u ovom klubu, rekao je Željko Obradović na predstavljanju.

Obradović se na isto mesto gde je počeo trenersku karijeru vratio 30 godina kasnije.

„Veoma sam srećan i ponosan. Stalno sam bio u kontaktu sa Zoranom Savićem, pokušavao sam da pomognem Partizanu svih ovih godina. Sada svi želimo da vratimo Partizan tamo gde priprema. Istorija ovog kluba je neverovatna, ne postoji klub koji je dao toliko igrača i koji su osvojili toliko trofeja. Jedini u rangu Partizana je Real Madrid“, rekao je Obradović.

Povezana vest:  Besplatne ulaznice za utakmicu Zvezda - Mega

„Mene je Partizan napravio. Godine koje sam proveo kao igrač i dve godine kao trener su doprinele da ovo osećam prema Partizanu. I uvek ću reći da sam ja dužnik Partizanu, a ne on meni. Ovo je bila laka odluka. Kada si motivisan i želiš, nemaš limita. Najbitnije je da razgovaraš sam sa sobom. Uvek razmišljaš da li imaš još malo, da povučeš sebe i ljude sa kojima radiš, a mi smo sada u situaciji da moramo da vucemo jedni druge. Jedva čekam. Video sam danas Acu Matovića da je danas trenirao sa mladim igračima, a mladi moraju da shvate da ne postoji ni slobodno leto, ni zima, nema pauze. Zoran i ja to znamo“.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde nastavili dominaciju u Jadranskoj ligi

Kako kaže, ambicije su najveće moguće.

„Interesuje nas da probamo da se vratimo u Evroligu, ali ne da igramo godinu dana, nego da budemo sastavni deo tog takmičenja. Postoje dva načina da izborimo Evroligu, to je osvajanje ABA lige ili finale Evrokupa. To su naši cilejvi, sve ostalo su priče. Partizan i Crvena zvezda zaslužuju da budu stalni članovi Evrolige. Dva kluba moraju zajedno da rade na tome, da imamo sigurnost i da zajedno učestvujemo. Bio bih najsrećniji da dan kada budem odlazio Partizan bude u Evroligi u naredne tri godine. To bi bio moj najveći uspeh“.

Povezana vest:  Maljković: Veliki uspeh za Srbiju; Bruks: Pišemo istoriju

Najtrofejniji trener rekao je i da cilj da napravi respktabilnu ekipu.

„Želimo da napravimo ekipu koju Partizan zaslužuje. Da vodimo računa jer Partizan predstavlja avangardu u evropskoj košarci. To znaci da imamo što više mladih domaćih igracam najsrećniji bih bio kada bismo imali 12 domacih igraca u timu“, rekao je Obradović.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images